CEVM a lansat un nou număr al revistei școlare ,,Ecou”

2675

Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Târgu-Jiu a lansat ieri un nou număr al revistei școlare ”Ecou”. Evenimentul a avut loc în amfiteatrul unității de învățământ, în prezența elevilor, a profesorilor, dar și a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Chiar dacă a fost un an mai greu, în care cursurile s-au desfășurat mai mult online, iar restricțiile au împiedicat organizarea multor activități, elevii și profesorii de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” au reușit, lucrând împreună, să realizeze un nou număr al revistei școlare ”Ecou”. ”Este o zi festivă, o zi frumoasă, o zi deosebită, o zi caldă, în care noi, colectivul și tot ce înseamnă profesori, elevi, am reușit, chiar dacă a fost un an greu, un an cu multiple greutăți, să scoatem o revistă a Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”. Vreau să spun că condițiile grafice sunt deosebite, conținutul sper să se ridice la nivelul colegiului nostru”, a declarat Marius Badea, directorul CEVM. În cele peste 100 de pagini ale revistei pot fi citite materiale semnate de profesori și elevi, cu teme diverse, de la proiecte școlare și extrașcolare până la curiozități matematice. ”Pot să vă spun că este o muncă de echipă, la care am colaborat elevi și cadre didactice, și, nu în ultimul rând, este un proiect de suflet. Revista ”Ecou” reprezintă în primul rând un spațiu de manifestare a unui grup, în cazul nostru este vorba despre elevi și cadre didactice, care și-au dorit să transmită un mesaj informațional și un mesaj artistic. Revista a reușit să adune nu numai colectivul redacțional, ci și elevi, profesori, o întreagă generație de iubitori de frumos. Această revistă este o revistă caleidoscop, care s-a născut din dorința noastră de a prezenta o imagine cât mai complexă a activității desfășurate în școala noastră, de a prezenta rezultatele concursurilor la care elevii noștri au participat și, nu în ultimul rând, de a promova tinerele talente. Așadar, în paginile acestei reviste veți găsi speranțele, bucuriile și visurile elevilor noștri. Sunt visuri despre lumea de mâine, sunt bucurii trăite ieri și sunt speranțe că veți aprecia strădania depusă de aceștia”, a spus prof. Gărăiacu Delia Melania, director al revistei. ”Chiar dacă situația a impus anumite restricții și piedici în realizarea anumitor activități, ne bucurăm că putem lansa noul număr a revistei ecou, o revistă cu conținut bogat, (…) care reprezintă pentru noi o emblemă a activității CEVM. (…) Consider că revista școlară trebuie să fie o mândrie pentru noi toți, pentru că este o modalitate prin care elevii pot să își expună talentul artistic, chiar dacă ne aflăm la un liceu cu profil economic, ne mândrim și noi cu elevii care au talent artistic, care iubesc literatura, și iată că rezultatul se vede în cuprinsul acestei reviste școlare”, a spus și prof. Ștefănescu Raluca, unul dintre coordonatorii revistei.
La rândul său, directorul adjunct al unității de învățământ, Vătafu Ștefan Cristi, a declarat: ”Revista ecou este o mărturie vie a efortului depus, un efort comunitar, în care s-au implicat atât cadrele didactice, cât și elevii Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”. Este o mărturie a bucuriei și a împlinirii la care am contribuit împreună și nădăjduiesc că acest ”Ecou” nu se va opri niciodată și că va dăinui peste ani și ani și această bucurie să o primească și următoarele generații și la această bucurie să contribuie și următoarele generații, atât din partea domnilor, doamnelor profesori, cât și din partea viitorilor elevi”.

Mesajul inspectorului școlar general: ”Copii, nu renunțați la aceste lucruri pe care le faceți în afara școlii!”
La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai IȘJ Gorj: inspectorul școlar general Dana Constantinescu, inspectorul școlar pentru Limba și literatura română Otilia Giurca și inspectorul școlar pentru limbi moderne Liliana Dumitrescu. Șefa IȘJ Gorj i-a felicitat pe profesori și elevi pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute. ”Vă bucur că participați la așa ceva, mă bucur că vreți să scoateți o revistă pe hârtie (…) această revistă cu siguranță că are în ea sute de ore de muncă, idei, pasiune, viziuni, ambiții. Articolele au obiecte din cele mai diverse. Copii, nu renunțați la aceste lucruri pe care le faceți în afara școlii! Încercați să vă dezvoltați aceste abilități, încercați să vă provocați pe voi înșivă și să răspundeți la solicitările domnilor profesori, pentru că dumnealor nu fac aceste eforturi și nu au aceste îndeletniciri fără să aibă și o dezvoltare a abilităților dumneavoastră în minte”, le-a spus aceasta elevilor.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.