Certificat de Școala eTwinning pentru Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”

427

78 de școli din România au primit Certificatul de Școală eTwinning. Printre aceste 78 de unități de învățământ se numără și Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu. Statutul de Școală eTwinning poate fi atins în urma parcurgerii unui traiect de dezvoltare, cu etape care pot fi evaluate obiectiv. Nu este o competiție, ci un proces de evoluție de la un nivel la altul.

Certificatele reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din aceste școli. Școlile eTwinning sunt recunoscute la nivel european drepte modele pentru comunitatea eTwinning și formează o rețea de școli de elită, care va contura direcția de dezvoltare a acțiunii; au o vizibilitate sporită la nivel european și pot folosi Certificatul de Școală eTwinning în materialelor informative și promoționale proprii. De asemenea, sunt recunoscute drept modele în sfera: practicilor digitale, practicilor de siguranță online, abordărilor inovatoare și creative ale pedagogiei, promovării dezvoltării profesional continui a personalului și a promovării practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.
Personalul și conducerea școlilor premiate sunt invitate să participe la programele de dezvoltare profesională dedicate lor. De asemenea, se pot înscrie într-un grup eTwinning, unde vor putea face schimb de bune practici, vor putea colabora și vor putea frecventa anumite evenimente online.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here