Cererile pentru subvenţii la căldură, lăsate pe ultima sută de metri

155

aglomeratie primarie (9)Locuitorii municipiului Târgu-Jiu au lăsat pe ultima sută de metri depunerea cererilor pentru primirea subvenţiilor la căldură. Astfel, în ciuda faptului că în această iarnă pot primi ajutor pentru a-şi plăti facturile la gaze sau pentru a-şi cumpăra lemne, doar 3500 de persoane au depus până în data de 24 octombrie documentele necesare la unul dintre centrele special amenajate de municipalitate în acest scop.

Astăzi este data limită pentru primirea formularelor de la cei care vor să fie ajutaţi la plata căldurii, încă din prima lună de iarnă. Foarte mulţi târgujieni au aşteptat însă până în ultimul moment pentru a depune cererile de subvenţii la căldură, fapt demonstrat şi de numărul mare de persoane prezente ieri pe holurile Primăriei Târgu-Jiu pentru a-şi ridica adeverinţele prin care să ateste faptul aglomeratie primarie (11)că sunt proprietarii locuinţei de la adresa pentru care au solicitat subvenţia. „Am venit pentru cererea la încălzire la gaze. Nu am venit mai devreme că nici nu am ştiut. Cred că mă voi încadra. Este foarte aglomerat dar e nevoie să stăm”, a spus una dintre pensionarele care aştepta ieri la coadă pentru a face rost de adeverinţă. Actele se pot depune şi ulterior, dar nu se va mai putea beneficia de subvenţie decât pe perioada rămasă din sezonul rece. „Sunt practic ultimele zile în care oamenii pot să-şi ia aceste adeverinţe de la primării, pentru că sunt necesare pentru completarea dosarelor. Se vor da banii pentru această lună doar pentru cei care depun inclusiv astăzi actele. Ne aşteptăm să vină aproximativ 10.000 de persoane aşa că 20 de persoane la uşă nu reprezintă o aglomeraţie. Noi am încercat să facem faţă şi primim cererile pe 5 puncte diferite însă e clar că actele care merg de la birourile noastre provin doar dintr-un punct. Noi încercăm să vedem cum putem să fluidizăm un pic traficul pe hol, să ajutăm cât mai rapid pe fiecare”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Până în data de 24 octombrie, la nivelul municipiului Târgu-Jiu au fost înregistrate 3500 de cereri de acordare a subvenţiilor la căldură, dintre care 250 au fost cereri pentru ajutoare la încălzirea cu lemne.

Centre de primire a cererilor

În Târgu Jiu, au fost deschise cinci centre unde se primesc cererile pentru subvenţiile la gaze sau la lemne. Este vorba de cele patru Cluburi ale vârstei a treia, unde pot fi aduse cererile pentru subvenţia la încălzirea cu gaze, respectiv un centru care funcţionează la Sala Polivalentă, unde s-au primit numai solicitările de la cei îndreptăţiţi să primească lemne, pentru a-şi asigura căldura în sezonul de iarnă care se apropie. De asemenea, gorjenii pot solicita ajutor pentru încălzire la primăriile din localităţile de care aparţin.

Documente necesare

Fiecare persoană care doreşte să beneficieze de ajutorul la încălzire în această iarnă trebuie să dovedească prin documente componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia; în cazul în care datele declarate sunt eronate, declaraţia intră sub incidenţa Codului Penal. Pe lângă actele de identitate ale membrilor familiei, în dosar vor mai fi incluse o factură de gaze şi acte din care să reiese veniturile nete realizate în luna precedentă. De asemenea, cei care îşi încălzesc locuinţa cu lemne trebuie să ia de la Registrul Agricol o adeverinţă care să specifice că solicitantul este proprietarul locuinţei. Suma maximă în care se pot încadra beneficiarii este de până la 615 lei pe membru de familie, urmând să fie luate în calcul şi alocaţiile copiilor, fie că sunt de stat sau reprezintă o pensie alimentară. Subvenţia se va acorda doar pe perioada sezonului rece, începând cu luna noiembrie până în martie.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here