Cererile pentru permisele de liberă trecere, în creştere

151

53407-0-transportatoriPrimăria Târgu-Jiu este asaltată în zilele de vară de numărul transportatorilor care vin în municipiu pentru a lăsa marfă magazinelor. Transportatorii achită, conform unei hotărâri de Consiliu Local, o taxă pentru obţinerea permisului de liberă trecere, fie pentru o zi, o lună sau chiar un an.

Şeful Compartimentului Transport Local din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Florin Paşolea, a spus că în această perioadă se primesc cereri pentru eliberarea permiselor de liberă trecere prin municipiu a autovehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 tone şi care trec regulat prin municipiu, desfăşurând o activitate de transport al mărfurilor. „În cererile pe care transportatorii sau patronii societăţilor comerciale ni le înaintează pentru eliberarea permiselor de liberă trecere, fie ele zilnice, fie lunare, trebuie să fie specificat şi traseul pe care se va circula. De la începutul anului şi până în prezent, am eliberat circa 300 de permise de liberă trecere, dar sezonul de vară şi cel de toamnă sunt perioade de vârf, şi înregistrăm chiar şi şase solicitări pe zi. Eliberăm permise pe o zi, o lună sau chiar şi un an, dar cele din ultima categorie sunt foarte reduse ca şi număr, transportatorii preferându-le pe cele de o zi”, a declarat Florin Paşolea.

Tarife diferenţiate

Din spusele acestuia, se pare că taxa de liberă trecere este una diferenţiată, în funcţie de masa autovehiculelor, însă este neschimbată de câţiva ani de zile. Această taxă poate ajunge de la cinci lei pe zi la 1.500 de lei pe lună pentru autovehiculele cu o trecere regulată prin municipiul Târgu-Jiu şi cu o masă ridicată. “De exemplu, pentru o singură zi, pentru o maşină cu o masă de 3,5 tone se plăteşte cinci lei, în timp ce, tot pentru o zi, pentru o altă maşină de 40 de tone se achită 63 de lei. Cei care sunt depistaţi în traffic de echipajele Poliţiei Rutiere pot fi amendaţi şi şoferii se pot alege şi cu puncte de penalizare, în funcţie de legile în vigoare”, a precizat şeful Compartimentului Transport Local. Paşolea a menţionat că cei care se află în tranzit în Târgu-Jiu pe timp de noapte sau în afara orarului de lucru al primăriei, pot apela Dispeceratul Poliţiei Locale, care este unul cu program non-stop, şi ai căror agenţi pot elibera aceleaşi premise de liberă trecere la acelaşi preţ.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here