Cerere de revizuire din partea fraților Potârcă

385

Constantin Ninel Potârcă și fratele său Tănase încearcă să obțină o pedeapsă mai mică pentru acuzațiile de evaziune fiscală, ce le-au fost aduse și care îi vor ține ani buni de acum încolo în spatele gratiilor. Ei au fost condamnați definitiv, luna trecută, într-un nou dosar de acest gen, ajungând să aibă de executat câte 8 și, respectiv, 6 ani. Magistrații Curții de Apel Craiova au dispus atunci contopirea pedepselor din două dosare de evaziune fiscală deschide pe numele lor, majorându-le la amândoi pedepsele finale. Acum ambii inculpați au depus la Tribunalul Gorj o cerere de revizuire, în speranța că vor obține în cele din urmă pedepse mai mici.
Lucrurile vor fi tranșate însă de abia la toamnă, până atunci „Obama de Meteor”, așteptând un verdict final și în dosarul în care a fost acuzat de DNA pentru dare de mită. Instanța de fond l-a condamnat pe fostul candidat la Președinția României la 3 ani de pușcărie, sentința nefiind una finală. Dacă va rămâne definitivă o asemenea decizie, devine evident că fostul prezidențiabil va mai căpăta un spor la cei 8 ani pe care îi are de executat și, ca atare, lucrurile se complică și mai mult pentru el. Potârcă e acuzat în acest dosar că l-ar fi mituit pe lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu din dorința de a-l influența pe acesta în luarea deciziilor ce vizau direct firmele sale implicate în afaceri cu fier vechi.
Business-urile respective i-au adus afaceristului și celelalte două condamnări, care sunt definitive, el fiind condamnat împreună cu fratele său pentru devalizarea fostului combinat chimic de la Arad, prejudiciul stabilit de instanță în acest caz fiind de peste 180 de milioane de lei. În cel de-al doilea dosar de evaziune paguba înregistrată de stat prin neplata taxelor și impozitelor a trecut de un milion euro, Potârcă declarându-se de fiecare dată nevinovat.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here