Ceremonii de Ziua Victoriei, în municipiul Motru

169

Autorităţile locale conduse pe moment de viceprimarul Tudor Dobrică au organizat ceremonii de Ziua Victoriei la monumentele din municipiul Motru, respectiv la Roşiuţa şi în Piaţa Primăriei. La ceremonii s-au ţinut scurte alocuţiuni şi s-au depus coroane de flori din partea instituţiilor economice, a şcolilor, a poliţiei municipale şi locale şi s-a ţinut o slujbă religioasă oficiată de preoţii Dumitru Ciobotă şi Dan Zglobiu.

La ceremonii a asistat un număr mic de motreni care nu au putut completa ca altădată zona în care s-au mai regăsit copiii de la şcoli şi un pluton de jandarmi. A fost prezent şi un singur veteran de război, domnul Ion Roşianu, octogenar din satul Ploştina, dar acest lucru nu a mai făcut impresie ca în anii în care veteranii erau mai mulţi, semn că, odată cu scurgerea timpului, pentru cei ce au stat în fata gloanţelor hitleriste, dispar şi amintirile. O zi a Victoriei fără prea mult fast şi fără întâlniri de taină ca în alţi ani. Trebuie să remarcăm un lucru, şi nu e prima data când facem o asemenea remarcă: la toate ceremoniile profesorii şi copiii sunt de nelipsit; poate că oamenii politici, cei care fac destinul tuturor, ar trebui să coboare din nepăsarea lor cotidiană către cei care fac tot ce pot ca imaginea României să rămână la înălţime.

Noi, cei care ne consumăm libertatea în fel şi fel de patimi, am uitat de mult de cei care şi-au dat viaţa ca să rămânem liberi. Eu cred că semnificaţia acestei sărbători ar trebui să fie un remember despre sacrificiile bărbaţilor adevăraţi din peisajul istoric al acestei naţiuni. În numele celor care au căzut pentru libertate nu are cine vorbi. În numele nostru, al beneficiarilor, un pios omagiu.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here