Cere hrană pentru medicii de gardă din Târgu-Jiu. „Este o situație absurdă”

970

Radu Miruță, președintele USR Gorj, solicită ca medicilor de gardă din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu să li se asigure câte o porție de hrană, atunci când se aduce masa pacienților internați.
Miruță spune că există deja cadru legal, respectiv HG 524/1991, prin care SJU Târgu-Jiu poate realiza acest lucru, așa cum multe spitale din țară o fac. Un exemplu este Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.
„Dacă ești medic la SJU Târgu-Jiu și faci gărzi, trebuie să stai 30 de ore la spital, fără să poți oficial și legal mânca ceva. Da, 30 de ore, fiindcă garda începe la ora 14.00, după ce medicul lucrează de la 8 în ziua respectivă, iar dimineața de după gardă nu pleacă acasă, ci trebuie să mai muncească până la 14.00, imediat după ce a ieșit din gardă. Legal nu ai voie să pleci din spital să cumperi, mâncare de acasă pe alocuri nu ai unde să o păstrezi, dar nu contează. Nu contează nici că e pandemie, nu contează nimic. Este o situație absurdă, al cărei penibil trebuie să înceteze de îndată”, susține Radu Miruță, președintele USR Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here