Cere demiterea lui Boza. „O batjocură la adresa salariaților”

844

Un parlamentar de Gorj cere demiterea managerului Complexului Energetic Oltenia. Sorin Boza a declarat, la un post local de televiziune, că accidentele de muncă din cariere și termocentrale, unele mortale, nu se produc din lipsă de echipamente sau pentru că salariații nu ar fi instruiți. Explicația lui Boza este că minerii își asumă riscuri, fără să le ceară nimeni. „O asemenea afirmație, o batjocură la adresa salariaților CEO care muncesc în condițiile pe care le știm cu toții, trebuie taxată cu demiterea”, a susținut Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

„Nu-și dorește nimeni să avem accidente. Nu e vorba de lipsă de echipament, nici de lipsă de instruire sau că nu a avut scule, este vorba numai de riscul pe care, câteodată, fiecare și-asumă și nu cred că vreunuia dintre cei doi colegi (n.r. cei doi mineri de la Roșiuța care au căzut de la înălțime) i s-a cerut de șefi să facă, să riște ceva”, a spus Boza.

„Un blocaj total”
Deputatul Dan Vîlceanu a reacționat și spune că ar fi un blocaj total la CE Oltenia dacă salariații ar refuza să mai lucreze fără echipamente și fără să mai facă improvizații pentru ca utilajele să funcționeze: „Directorul Sorin Boza spune că e de vină mortul, în cazul accidentelor de muncă din companie, și că pe salariați nu-i pune nimeni să-și riște viața. L-aș întreba: cum ar fi dacă de acum niciun miner și niciun energetician n-ar intra în tură fără echipament de lucru? Cum ar fi dacă de azi salariații renunță la improvizații pentru a face instalațiile să meargă? De astăzi, domnule Boza, niciun salariat nu mai acceptă să lucreze după zicala «merge și așa». Să vă văd! Niciunul să nu mai intre la lucru pe utilaje pe care nu s-a mai făcut revizia de ani de zile și nu mai sunt sigure pentru oameni. Cum ar fi să refuze să lucreze în cariere unde nu se mai respectă fluxurile tehnologice? Niciun angajat nu mai lucrează atâta timp cât nu are căi de acces în cariere. Cum ar fi? Și niciun angajat să nu mai riște, așa cum spune directorul, să facă și munca pentru care nu este instruit și plătit. Cum ar fi dacă salariații refuză să mai meargă în cariere fără mijloc de transport sau fără mijloc de transport decent? Cum ar fi ca de acum salariații să ignore ordinele venite de la șefi numiți politic și incompetenți? Ar însemna blocaj total!”.
Revoltat de afirmațiile lui Boza, deputatul de Gorj cere PSD să-l demită din fruntea CE Oltenia. „O asemenea afirmație, o batjocură la adresa salariaților CEO care muncesc în condițiile pe care le știm cu toții, trebuie taxată cu demiterea. Le solicit celor de la PSD să-l demită pe Sorin Boza din fruntea CE Oltenia”, susține Vîlceanu. Mai mult, parlamentarul vrea să vadă și atitudinea liderilor de sindicat față de ultimele declarații ale lui Boza. „Dacă tac, minerii și energeticienii vor înțelege că sunt de acord cu ce spune Boza”, a mai afirmat Vîlceanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here