Cercetaţi pentru infracţiuni rutiere

212

În perioada 18 – 20 septembrie, poliţiştii gorjeni au întocmit dosare penale pe numele mai multor conducători auto care au săvârşit infracţiuni la regimul rutier.

Printre cei care s-au ales cu dosar penal se numără şi o tânără de 23 de ani, din Stejari, depistată de poliţiştii din Târgu-Cărbuneşti, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate fără a avea acest drept. Ea este acum cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere. Cu dosar penal s-a ales şi un bărbat de 40 de ani, din Rovinari. Acesta a fost tras pe dreapta de poliţişti în cursul zilei de 19 septembrie şi, cum emana halenă alcoolică, i s-a adus la cunoştinţă că urmează să fie testat cu aparatul etilo-test în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul a refuzat testarea, dar şi să meargă la Spitalul Orăşenesc Rovinari în vederea prelevării de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Beat şi fără permis
Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui localnic din Berleşti, prins conducând mort de beat un moped pe drumurile publice, fără a avea permis de conducere. „La data de 20 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Berleşti, în timp ce conducea un moped pe D.C. Berleşti, fără a deţine permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere şi sub influenţa alcoolului”, a anunţat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here