Cercetați în libertate, după percheziții

302

Cele două persoane reținute, un minor de 17 ani și tatăl acestuia, în urma celor patru percheziții efectuate la Târgu-Cărbunești, vor fi cercetate în libertate. Pentru minor s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. În locuințele suspecților au fost găsite 80 de cartușe, două pistoale și mai multe arme albe. Descinderile au fost efectuate după ce, săptămâna trecută, mai multe persoane de etnie romă au fost implicate într-un scandal, în piața din localitate. În total, cinci localnici au ajuns la sediul Poliției, la audieri.
”În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic și Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu poliţişti ai Poliției Municipiului Târgu-Jiu și Poliției Orașului Târgu-Cărbunești, au efectuat patru percheziții domiciliare, la locuințe ce aparțin celor doi bărbaţi, din Târgu-Cărbuneşti, reţinuţi la data de 19 ianuarie, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe. Cu această ocazie au fost identificate două pistoale letale, 80 de cartușe, având capsa nepercutată și un tub cartuș cu capsa percutată, precum și mai multe corpuri contondente”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.
Săptămâna trecută, doi bărbați de 31, respectiv 37 de ani, din orașul Târgu-Cărbunești, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, suspecții ar fi lovit un bărbat de 45 ani, în timp ce se aflau în piața din localitate. Victima a fost transportată la spitalul din localitate. A doua zi, cei doi tineri au fost audiați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, care au stabilit să fie cercetați în libertate.
Bărbatul de 37 de ani a fost reținut, din nou, duminică seara. Surse susțin că la mijloc ar fi sume de bani, acordate sub formă de împrumut pentru care erau solicitate dobânzi.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here