Cercetat pentru ultraj, distrugere şi şantaj

188

Un tânăr din comuna Leleşti este cercetat de oamenii legii pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi şantaj. Tânărul de 20 de ani este acuzat că a distrus mai multe bunuri dintr-un bar şi că a ameninţat cu cuţitul un alt tânăr, căruia i-a cerut bani pentru a-l lăsa să treacă cu maşina prin comună.

Tânărul din Leleşti a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu, după ce, în seara zilei de 24 august, angajata unui bar din comună a sunat la 112 şi s-a plâns că acesta s-a apucat să distrugă mai multe bunuri din incinta localului. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că tânărul, pe fondul consumului de alcool, în timp ce se afla în acel bar, s-a manifestat într-un mod violent, distrugând prin lovire cu piciorul, uşa de acces în incinta localului, geamul termopan al acesteia, mai multe sticle goale de băuturi alcoolice, mai multe scrumiere şi scaune, valoarea prejudiciului fiind estimată la suma de 700 lei. Totodată, persoanele prezente la eveniment s-au declarat indignate de comportamentul violent al tânărului care, prin faptele sale, le-a creat o stare de temere ce i-a determinat să părăsească în grabă incinta acestui local”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Dată fiind starea avansată de ebrietate a suspectului, acesta a fost transportat cu ambulanţa şi internat în Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

Taxă pentru a trece cu maşina prin Leleşti
Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că tânărul a mai comis fapte cu violenţă, care însă nu au fost sesizate de către părţile vătămate. Astfel, cu doar o zi înainte de a fi reţinut, tânărul a ameninţat cu cuţitul un târgujian, căruia i-a cerut bani pentru a-i permite să treacă cu maşina prin comuna Leleşti. „În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că în data de 23 august, în jurul orelor 13:00 – 14:00, în timp ce se afla în incinta unei staţii peco din municipiul Târgu-Jiu, suspectul a constrâns un tânăr din municipiul Târgu-Jiu, pe care îl cunoştea şi împotriva căruia a exercitat ameninţări şi acte de violenţă fizică, să îi dea o sumă de bani ce nu i se cuvenea, cu titlu de taxă de protecţie pentru a-i permite acestuia să treacă cu autoturismul prin comuna Leleşti. În aceleaşi împrejurări, suspectul l-a ameninţat cu un cuţit pe tânăr şi i-a degradat acestuia, portiera autovehiculului, lovind-o cu piciorul”, a precizat Daniel Tică.

20 de zile de arest
În baza probatoriului administrat, la data de 30 august poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi şantaj. Vineri, acesta a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Parchetului şi Judecătoriei Târgu-Jiu. Cu această ocazie, instanţa de judecată a emis pe numele suspectului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.
Roxana Lupu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here