Cercetat pentru mai multe infracțiuni, șoferul băut și fără permis transporta lemne cu un tractor și o remorcă neînmatriculate

2176

Un bărbat de 44 de ani, din Plopșoru, s-a ales cu dosar penal pentru mai multe infracțiuni. Acesta a fost prins conducând un tractor cu remorcă fără numere de înmatriculare, dar și transportând material lemnos fără aviz de însoțire. Conducătorul auto se afla și sub influența băuturilor alcoolice.

,,La data de 1 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni, au depistat în flagrant, un bărbat de 44 de ani, din comuna Plopșoru, în timp ce conducea pe DN 66 Izvoarele, un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor și o remorcă, care nu aveau aplicate numere de înmatriculare sau înregistrare, transportând material lemnos. Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale tractorului au fost retrase la data de 3 iunie 2018, iar remorca nu este înmatriculată sau înregistrată în circulație”, a precizat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.Bărbatul se afla și sub influența băuturilor alcoolice.,,Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Procedând la verificarea provenienței materialului lemnos transportat, a reieșit faptul că acesta ar fi fost tăiat legal din pădurea proprietate personală, fără a deține aviz de însoțire. În prezența unui pădurar silvic s-a procedat la identificarea speciei și măsurarea cantității de material lemnos, care prezenta marcă silvică, stabilindu-se cantitatea de 1,78 mc speciile cer și gârniță, aceasta fiind ridicată în vederea confiscării și predată în custodie organului silvic din cadrul Ocolului Silvic Turceni. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare, tractând o remorcă neînmatriculată sau înregistrată, de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, a mai anunțat IPJ Gorj. Totodată, față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here