Cercetat pentru braconaj piscicol

376

Un bărbat de 48 de ani, din oraşul Turceni, a fost depistat, vineri, în trafic, în timp ce conducea un autoturism cu care transporta cantitatea de peste 33 de kilograme de peşte, de diferite specii, fără a putea să justifice proveniența.
“De asemenea, în urma controlului autoturismului au fost identificate mai multe unelte folosite în vederea braconajului piscicol, respectiv o barcă pneumatică cu vâsle, cinci lansete de pescuit, cinci plase de pescuit, în lungime totală de 700 de metri liniari, a căror deținere și utilizare este interzisă. În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că suspectul ar fi pescuit ilegal din apele râului Jiu, pe timpul nopții, cantitatea de 33,3 kilograme de pește, diferite specii, fără a deține licență sau autorizație de pescuit. Cantitatea de pește identificată a fost confiscată şi predată pentru valorificare la o societate comercială autorizată, uneltele de pescuit identificate au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
Suspectul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit fără autorizaţie, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui obţinut din pescuit şi deţinerea sau folosirea la pescuit a uneltelor de pescuit comercial.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here