Cercetat în libertate pentru complicitate în răpirea de la Bâlteni

143

Tânărul care luna trecută a fost implicat alături de un alt bărbat în răpirea unei minore din comuna Bâlteni, pentru găsirea căreia poliţiştii au mobilizat atunci importante forţe în zonă, va fi anchetat în libertate. Aceasta este decizia magistraţilor gorjeni, Judecătoria Târgu Jiu dispunând ieri punerea în libertate a tânărului acuzat de complicitate la comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Marinel Costel Negru a fost reţinut şi apoi a primit mandat de arestare preventivă după ce poliţiştii implicaţi în ancheta de la Bâlteni şi-au dat seama că informaţii din preajma lor sunt transmise către bărbatul care era căutat de zeci de poliţişti, după ce răpise o fată de 16 ani. Acesta a fost prins cu mâţa-n sac doar după ce în anchetă s-a implicat direct şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, prezenţa lui Negru în preajma poliţiştilor nejustificându-se. Ulterior, acesta a povestit cum a stat ascuns într-o casă în construcţie din apropiere şi a ţinut permanent legătura prin telefon cu răpitorul, comunicându-i pe unde îl caută poliţiştii.
Gheorghe Cristian Baţai a putut astfel să se ascundă inclusiv la fraţi de-ai săi domiciliaţi în zonă, dar şi la prieteni, la unul dintre aceştia poliţiştii reuşind să o găsească apoi pe minora răpită. Fata a fost consiliată ulterior psihologic, iar părinţii săi au însoţit-o la şcoală până la venirea vacanţei, încercând să o protejeze de alte eventuale necazuri, mai ales că Baţai este liber şi în momentul de faţă. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă, acesta fiind şi recidivist, dar deocamdată nu a fost prins de poliţişti, deşi zilnic efective ale IPJ Gorj fac eforturi pentru a-l depista şi încătuşa.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here