Cercetările în scandalul de la Caractere continuă! – Eugen Robert Ciocioi: “Nu am lovit pe nimeni, nu am bătut pe nimeni, dar am fost reţinut”

307

IMG_2163Unul dintre cei implicaţi în scandalul de la începutul acestei luni de la clubul târgujian a rupt tăcerea dezvăluind cum au stat lucrurile în noaptea în care la Caractere a început bătaia. Acesta a fost reţinut împreună cu interlopul Vasile Ruşeţ, presupusa victimă în acest scandal, chiar dacă Ciocioi, patronul târgujian, susţine că nu a lovit pe nimeni, ci doar a sărit în ajutorul celui bătut.

Radu Dumitrescu a fost cea de-a treia persoană reţinută la sfârşitul săptămânii trecute de poliţiştii gorjeni, pentru implicare în acelaşi scandal.

Eugen Robert Ciocioi, om de afaceri târgujian, care deţine şi un restaurant şi un hotel în municipiu, a fost cel care a dezvăluit cum s-au desfăşurat lucrurile în seara de 1 octombrie, dar şi faptul că a fost reţinut, în acest scandal, pe nedrept. ,,Trei, patru persoane au sărit, l-au bătut pe unul pe care eu îl ştiam, dar nu aveam prietenii cu acea persoană. Un prieten a sărit să îi ofere ajutor, împreună cu mine, la cerinţele persoanei aceia care era jos şi ţipa. Inclusiv patronul clubului a cerut ajutor în acest sens şi chiar el a intervenit pentru a-i despărţi. Eu pentru acest lucru am fost reţinut”, explică, pentru început, tânărul în vârstă de 31 de ani.

Fără legături cu interlopii lui Coco Păun

Afaceristul povesteşte apoi că o legătură a sa cu Ruşeţ ori cu anturajul acestuia nu exista, dar că a făcut gestul de a interveni, pur şi simplu. ,,Nu am lovit pe nimeni, nu am bătut pe nimeni. Ruşeţ era jos, dar ţin să menţionez că nu am avut niciodată prietenii cu această persoană, pur şi simplu mă cunoşteam cu el, atât. Nu sunt un interlop”, a completat Ciocioi.

Înregistrări video de la bătaie

CARACTEREPentru a-şi dovedi spusele, tânărul Eugen Robert Ciocioi menţionează că la dosar s-ar afla şi unele înregistrări surprinse de camera de supraveghere a clubului care ar arăta că el nu a lovit pe nimeni. ,,Există înregistrări de la bătaia din club, sunt prezentate şi la dosar, la poliţie”, a subliniat tânărul.

Acesta relatează apoi de câte ori a fost chemat la poliţie, faptul că a dat declaraţii de câte ori a fost solicitat dar şi aspectul că era la un pas de a fi ridicat de poliţişti de la o nuntă la care participa. ,,Incidentul a avut loc pe data de 1 octombrie noaptea, iar prima dată am dat declaraţie pe data de 4 octombrie. Am fost sunat iar pe 6 octombrie ca să mi se spună că voi fi audiat din nou a doua zi, adică joi dimineaţa. Nu am mai fost sunat, în schimb duminică la ora opt am fost căutat acasă, prin mai multe locuri, pentru că eram la o nuntă şi aveam telefonul închis. Până la urmă au dat de mine la nuntă. Mi s-a spus să mă prezint la poliţie, în caz contrar mi s-a comunicat că va fi trimis un echipaj acolo unde mă aflam, pentru a fi ridicat de la nuntă”, a declarat Ciocioi.

În apărarea forţelor de ordine

Tânărul afacerist susţine, de asemenea, că nu se face vinovat de bătaia din club, şi chiar că a intervenit verbal pentru ajutorarea forţelor de ordine. ,,Nu m-am gândit că voi fi reţinut, deoarece nu am făcut nimic prin care să lezez integritatea corporală a vreunei persoane sau a deranja pe cineva din jur. Aşa cum administratorul localului a intervenit în ajutorul oamenilor de ordine aşa am intervenit eu şi prietenul meu. Mai mult decât atât am luat apărarea verbal persoanelor de ordine, cărora li se aduceau tot felul de injurii pe acolo. Dar de aici până la lume interlopă, scandaluri făcute, de a se ajunge la reţineri… rămân perplex”, continuă Ciocioi.

Acesta îşi pune, de asemenea, întrebări în legătură cu promptitudinea poliţiştilor de a lucra la acest dosar, asta în condiţiile în care plângerile sale penale făcute la adresa unor persoane importante din Gorj au rămas şi acum fără răspuns.

,,Am plângeri penale făcute la poliţie de doi ani de zile dar nu mi se dă niciun fel de răspuns, probabil că sunt interese prea mari în joc la ce reclam eu, că invoc un prejudiciu de un milion şi ceva de euro. (…)Nu vreau să învinuiesc pe nimeni vreau să spun doar în ce consider eu că am fost neîndreptăţit”, declară omul de afaceri. ,,Aşa cum s-a lucrat de repede la acest dosar în care nu s-a întâmplat nimic, aşa de repede ar fi trebuit să se lucreze şi la plângerile penale depuse de mine, care privesc unii oameni care au o poziţie foarte înaltă în societate. La noi asta se caută, să fii umil, să stai cu capul plecat şi să corespunzi standardelor”, a mai spus acesta.

De asemenea, acesta aminteşte organelor de poliţie că în urmă cu şase ani a fost atacat cu răngi şi bâte de persoane de etnie rromă iar atunci poliţiştii nu au reţinut pe nimeni. Ciocioi reaminteşte că şi pe 15 septembrie 2009, la Clubul Caractere o persoană a fost tăiată cu paharul pe faţă şi nici în acest caz nu a fost reţinut nimeni. ,,Din acest motiv, acuz abuzul şi reaua intenţie a poliţiştilor care au dat dovadă de exces de zel în cazul meu”, a completat omul de afaceri.

În celulă separată

Robert Ciocioi povesteşte şi despre scurta sa prezenţă în arest unde a stat 24 de ore, toţi cei reţinuţi fiind puşi separat dar şi despre faptul că soţia sa şi-a făcut numeroase griji în legătură cu cele întâmplate. ,,Soţia mea a fost terminată, era cu copilul acasă, ei au venit la poartă, au dat curs la tot felul de… glume de miliţie”, a completat Cicioi.

,,Eu în această cauză doar mă apăr, deoarece orice plângere făcută împotriva unui alt organ al statului este luată în derâdere. Vreau doar să mulţumesc Procuraturii şi doamnei procuror Berta pentru modul cum a analizat acest caz. Este păcat că trebuie să aducem mulţumiri pentru un lucru făcut normal, dar, atâta timp cât se întâmplă numai lucruri anormale în societatea noastră ar trebui să scoatem în evidenţă şi lucrurile normale”, a conchis tânărul afacerist.

În dosarul scandalului de la Caractere se continuă cercetările cu cei trei în stare de libertate aceştia având doar interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe parcursul cercetărilor. Cei trei sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here