Cercetări în cazul fetiței moarte pentru că i-a fost refuzată operația

247

Polițiștii din Cluj încă nu au finalizat ancheta în dosarul fetiței unei familii de gorjeni care a decedat, la începutul lunii iulie, la naștere, pentru că medicii din Ardeal s-au contrazis între ei în privința locului în care aceasta trebuia supusă unei intervenții chirurgicale. Oamenii legii au solicitat însă acum noi documente la spitalul în care a avut loc trista întâmplare, în speranța că vor clarifica lucrurile și vor stabili vinovăția celor implicați în scandal. Astfel, unitatea sanitară trebuie să ofere atât fișa postului profesorului universitar Constantin Ciuce, dar și a managerului Petru Șușcă, primul fiind medicul dispus să o opereze pe fetiță și să o salveze, cel de-al doilea fiind cel care nu i-a permis lui Ciuce să efectueze intervenția chirurgicală.
Sara Maria Șendroiu a murit la șase ore după naștere, ea născându-se cu o malformație foarte gravă, hernie diafragmatică. O echipă de neonatologi clujeni a fost de părere că micuța trebuie transportată la București pentru a fi operată, în timp de profesorul Ciuce s-a oferit să efectueze el intervenția chirurgicală, dar nu a fost lăsat pe motiv că nu are în specialitate chirurgia pediatrică. Micuța gorjeancă și-a pierdut viața, în timp ce medicii se certau între ei în privința locului și a tratamentului ce îi trebuia aplicat acesteia, Ciuce reușind de-a lungul anilor să salveze viețile multor alți copii, în ciuda lipsei specializării în chirurgie pediatrică.
În scandalul respectiv spitalul din Cluj a reacționat, menționând că și dacă profesorul Ciuce era lăsat să facă intervenția chirurgicală, acesta nu avea dotările necesare pentru a reuși să salveze viața micuței paciente, situația bebelușului fiind extrem de gravă. Mai mult, spitalul susține că doar la București, la clinica Marie Curie fetița ar fi avut o șansă să fie salvată, tratamentul fiind unul de durată, cei din fruntea unității sanitare fiind de părere că profesorul Ciuce s-ar fi folosit de părinții fetiței pentru a avea un nou război cu șefii săi, cele două părți fiind în conflict de mai mult timp.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here