Cercetare extinsă pentru eliberata Olariu

284

Cea de-a treia angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pe care procurorul Emil Moţa o reţinuse joia trecută în ancheta ce vizează şpăgile de la concursurile de angajare organizate în toamna anului trecut a redevenit şi ea o persoană liberă, după 24 de ore petrecute în arestul IPJ Gorj.

Rozalia Nadiana Olariu, şefă la Biroul de Resurse Umane al spitalului, a fost adusă vineri la Parchet şi după mai multe ore în care a fost audiată în prezenţa avocatei sale, a fost lăsată să plece acasă. La ieşirea din sediul Parchetului nu a vrut să facă niciun comentariu, semn evident că lucrurile nu sunt lămurite pe deplin în privinţa acuzaţiilor ce-i sunt aduse.
Olariu a fost lăsată liberă în contextul în care, înaintea sa, alte două angajate de la spital, o infirmieră şi asistenta şefă de la ATI, au mărturisit cât şi cui au dat banii pentru aranjarea unui concurs de angajare. Pe parcursul zilei de vineri şi Olariu a mărturisit faptele în care este implicată, fapte care au legătură cu primirea banilor folosiţi la aranjarea examenelor. Ea este acuzată de aranjarea mai multor examene, sumele minime plătite de candidaţi fiind de 10.000 de lei. Deocamdată nu e clar la cine au ajuns banii sau dacă fosta şefă de la Resurse Umane i-a oprit pentru ea, dar surse judiciare spun că săptămâna aceasta este posibil ca Parchetul să-şi decline competenţa în favoarea DNA întrucât persoanele care ar urma să fie puse sub acuzare în acest dosar nu pot fi anchetate decât de un procuror anticorupţie.
Până la clarificarea situaţiei juridice a fiecăreia dintre persoanele cercetate, cele trei femei reţinute pe parcursul săptămânii trecute pentru câte 24 de ore sunt aşteptate să revină la locurile lor de muncă, mai puţin Olariu ca şefă la Resurse Umane, biroul condus de aceasta urmând să fie reorganizat. Conducerea privată a Spitalului Judeţean a menţionat că până la clarificarea modului de organizare a concursurilor din toamna lui 2012 nu se mai organizează nici concursurile de angajare programate pentru 2013, luna februarie.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here