Cerc pedagogic la Şcoala Generală nr. 5 – Învăţătorii târgujieni au dezbătut asigurarea accesului la educaţie

443

invatatoriÎnvăţătorii claselor a IV-a de la unităţile de învăţământ din municipiul Târgu – Jiu şi-au dat întâlnire ieri dimineaţă la Şcoala Generală Voievod Litovoi”, în

cadrul unui cerc pedagogic. Temele abordate de către aceştia au fost multiple, fiind prezentat, printre altele, şi un referat despre „Strategiile utilizate pentru asigurarea accesului la educaţie a copiilor cu dizabilităţi”.

În cadrul acestui cerc, învăţătoarea Anişoara Popeangă a ţinut o lecţie deschisă despre educaţia tehnologică. La eveniment au participat şi o parte din elevii din unitatea de învăţământ gazdă, care au demonstrat că, deşi sunt foarte mulţi copii de etnie rromă, sunt pregătiţi şi au cunoştinţele necesare oricărui copil de acea vârstă. De asemenea, o altă învăţătoare, Maria Popescu, a prezentat un referat pe tema „Strategii utilizate pentru asigurarea accesului la educaţie a copiilor cu dizabilităţi”. Responsabilul cercului, învăţătorul Constantin Comănescu, s-a declarat satisfăcut de modul în care au decurs lucrurile. „Sunt foarte mulţumit de modul în care s-au prezentat atât cadrele didactice din această şcoală cât şi elevii, cu atât mai mult cu cât la şcoala aceasta este o situaţie mai specială faţă de restul unităţilor de învăţământ din Târgu–Jiu”, a declarat învăţătorul.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here