Cer măsurarea urgentă a noxelor pentru fiecare loc de muncă din CEO

565

Federația Națională Mine Energie a cerut ieri, printr-o adresă, șefilor Complexului Energetic Oltenia să convoace urgent Comitetul de Sănătate şi Securitate în Muncă. În opinia liderului Dumitru Pîrvulescu este nevoie de măsurători de noxe pentru toate locurile de muncă.

Avizele existente trebuie reînnoite: ,,E nevoie pentru cele care erau încadrate în grupa a I-a și a II-a de muncă anterior datei de 01.04.2001, dată la care a intrat în vigoare Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi a asigurărilor sociale, în vederea reînnoirii avizelor deja acordate, precum şi acordarea avizelor pentru alte locuri de muncă unde valoarea noxelor depășește valoarea maximă admisibilă dată de lege”, arată liderul.
Solicitarea sindicatelor vine în contextul în care ,,există în curs de aprobare o serie de proiecte de acte normative care vizează încadrarea locurilor de muncă în condiții deosebite/speciale, precum şi o așteptare motivată din partea salariaților societăţii pe care o conduceţi”, îi transmite FNME administraţiei CEO. Solicitarea FNME este adresată președintelui Directoratului Daniel Burlan.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here