Cer Guvernului să cumpere calculatoare pentru elevi. Soluția!

898

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a solicitat Guvernului să cumpere calculatoare pentru elevi din banii nefolosiți din Programul pentru școli, care oferea elevilor lapte, cornuri sau mere.

„De la data de 11 martie 2020, fondurile alocate de la bugetul de stat pentru Programul pentru școli al României au rămas nefolosite, din cauza suspendării cursurilor. Practic, fondurile neutilizate la finele anului bugetar vor fi returnate la bugetul de stat! Un calcul aproximativ arată că această sumă nefolosită este de peste 160 de milioane de lei, sumă cu care s-ar putea achiziționa, de exemplu, tablete suficient de performante pentru aproximativ 200.000 de elevi, aproape de numărul elevilor care nu pot participa în această perioadă la învățarea on-line din cauza lipsei echipamentelor necesare pentru acest tip de învățare”, se arată într-un comunicat al FSLI.
În Gorj sunt circa 5.000 de elevi care nu au mijloacele tehnice necesare pentru a participa la activitățile didactice ce se desfășoară în format online.
„Mai mult, în condițiile în care există riscul ca procesul de învățământ să se desfășoare și în anul școlar 2020-2021, tot în sistem online, atunci este de datoria tuturor factorilor decizionali implicați în finanțarea învățământului de stat, să pună la dispoziția tuturor elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, terminale de tip desktop, laptop, tabletă funcțională. Pentru aceasta, trebuie identificate fondurile necesare pentru achiziționarea acestora”, mai arată sindicaliștii din învățământ.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here