Cer destituirea directorului Ambulanței Gorj

659

Organizația județeană PRO România Gorj solicită public destituirea din fruntea Serviciului de Ambulanță Gorj a managerului Constantin Mitroi, ca urmare a raportului de control întocmit în urma verificărilor specialiștilor din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și a constatărilor efectuate.
„În plină pandemie de SARS COV-2, la Serviciul de Ambulanța Gorj, DSU a identificat în timpul controlului efectuat: ambulanțe nedezinfectate și cu multiple defecțiuni, medicamente expirate, defribilatoare nefuncționale, cabluri de alimentare bandajate cu bandă izolatoare, multă mizerie și nereguli grave în actul decizional”, anunță Pro România Gorj.
Întreaga conducere a instituției ar fi fost sancționată contravențional, iar documentația, care cuprinde aspecte relevante cu privire la neregulile grave constatate, a fost trimisă la Ministerul Sănătății, în vederea evaluării activității manageriale a directorului Mitroi.
„Sunt lucruri grave care nu mai pot fi tolerate. Sănătatea și viața gorjenilor nu se negociază politic. Este inadmisibil ca în ambulanțele din Gorj să se fumeze, iar echipamentele medicale aflate în dotarea mașinilor să fie nu fie dezinfectate și verificate conform protocoalelor SARS-CoV-2”, a mai anunțat Pro România.
În urmă cu o lună, șeful Sanepid Gorj a decedat ca urmare a defecțiunilor majore la echipamentele medicale de pe o astfel de ambulanță, în timp ce era transportat, la un spital din București, în stare gravă, diagnosticat cu Covid-19.
„Atragem atenția că sunt lucruri deosebit de grave cele semnalate de corpul de control al DSU, pentru care managerul Constantin Mitroi trebuie imediat demis de la conducerea Serviciului de Ambulanță Gorj, în contextul în care în aceste zile se discută despre prelungirea mandatului său în funcția de manager al Serviciului de Ambulanță Județean Gorj”, a mai punctat organizația județeană a Pro România Gorj.
Inclusiv prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, i-a solicitat public demisia șefului SAJ Gorj, după ce Corpul de control al instituției a depistat mai multe nereguli la Ambulanță.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here