Cer comisie specială de anchetă pentru vânzarea Termocentralei Mintia

604

AUR a depus în Parlament o solicitare pentru formarea unei comisii speciale de anchetă asupra vânzării Termocentrala Mintia.
Alianţa pentru Unirea Românilor cere în mod oficial explicaţii pentru „decizia scandaloasă” a Executivului prin care a aprobat vânzarea Termocentralei Mintia, anunță partidul.
„În legătură cu obiectul de activitate al comisiei de anchetă, arătăm că, în fapt, în data de 26 august 2022, în cadrul procedurii de lichidare judiciară a Complexului Energetic Hunedoara SA, societate comercială al cărui principal este Statul Român, reprezentat prin Ministerul Energiei, Termocentrala Mintia a fost adjudecată de singura societate ofertantă, Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, pentru suma de 91.236.832 euro – preţul de vânzare stabilit. Un aspect îngrijorător care ridică serioase semne de întrebare în legătură cu legalitatea şi oportunitatea acestei vânzări este relevat de diferenţa majoră a valorii reale a acestei unităţi şi preţul de vânzare, dat fiind faptul că Termocentrala Mintia a făcut obiectul unui proces de retehnologizare ale cărui costuri s-au ridicat la peste 150.000.000 de euro (informaţie îndeobşte cunoscută), suma de pornire a licitaţiei fiind infimă chiar şi prin raportare la costurile de investiţie”, precizează iniţiatorii, în expunerea de motive.
Lista de semnături este la dispoziţia deputaţilor şi senatorilor care doresc să clarifice suspiciunile care planează asupra acestei tranzacţii,
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here