Cepoi, plătit cu 4.000 de lei dintr-o sponsorizare a CEO

148

Complexul Energetic Oltenia (CEO) va sponsoriza cu 200.000 de lei(2 miliarde de lei vechi) evenimentele legate de împlinirea a 25 de ani de existenţă a Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Din banii care vor acoperi bugetul legat de acest eveniment al teatrului, o parte ar poposi şi în buzunarul polivalentului Ion Cepoi, secretar literar al Teatrului, director al ICR Oltenia şi şef al Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj. Banii, 40 de milioane de lei vechi, vor fi atribuiţi lui Cepoi pentru un album inspirat după cel realizat de Teatrul Odeon din capitală, dar cu un număr de pagini de cinci ori mai mare.

Orice s-a spune, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, actorul şi regizorul Marian Negrescu, s-a descurcat de minune. Recent, s-a primit o sponsorizare de 2 miliarde lei vechi pentru binemeritata sărbătorire a Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu”, ajuns la 25 de ani. Banii vor fi împărţiţi pe activităţi, dar o parte dintre ei vor ajunge şi la Ion Cepoi, care la astfel de evenimente mai redactează câte o carte, bine plătită de autorităţi.
Cu acest prilej, bineînţeles, mielul blând care suge la două oi – Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj, dar şi secretar literar al Teatrului – scriitorul Ion Cepoi va scoate un “album de autor”. După modelul Teatrului Odeon din Bucureşti, pe care-l copiază. Şi dacă Teatrul Odeon s-a mulţumit cu un album de vreo sută de pagini – din motive de bun simţ, dar şi financiare, neavând un CEO al lui, ei bine, albumul autorului de monografii Ion Cepoi va avea nu mai puţin de 500 pagini.
Pe lângă leafa de director şi stipendia (ambele lunare dar încasate pe pământ!) de secretar literar de neînlocuit(?!) al Teatrului „Elvira Godeanu”, din sursele noastre, se pare că Marele Maestru al Combinaţiilor literar-culturale şi nu numai ar avea, desigur, partea leului. Numai vreo 40 de milioane de lei vechi.
Mare e grădina Domnului, prin CEO Oltenia, cu sediul în Gorj, nu-i aşa?
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here