Cepoi joacă alba-neagra cu un post de inspector de la CJCPCT Gorj

337

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale( CJCPCT) Gorj a anunţat, la jumătatea lunii trecute, că angajează doi inspectori de specialitate fiecare cu jumătate de normă, asta însă înainte cu o săptămână de eliberarea postului în cauză de către fostul ocupant. Interesant este însă că postul eliberat cu începere din 1 august, ajunge să fie împărţit de Cepoi în două, astfel creându-se două locuri vacante de inspectori, fiecare însă cu jumătate de normă, ambele fiind considerate drept unele ,,cu dedicaţie”. O parte din post s-a considerat, imediat, drept o facilitate oferită celui care a părăsit instituţia în urma unui concurs susţinut pentru Biblioteca Judeţeană. Acest lucru a fost contestat însă de către Viorel Surdoiu, acum angajat al bibliotecii, care susţine că nu vrea să mai revină la CJCPCT Gorj, deşi nu neagă că a fost ofertat cu asta.

Viorel Surdoiu a părăsit CJCPCT Gorj după şapte ani de activitate. Postul lui Surdoiu a fost vacantat, însă cu o săptămână înainte ca acesta să susţină concursul pentru postul vacant de la Biblioteca ,,C.Tell” din Târgu-Jiu. Deşi a părut, iniţial, că Cepoi i-ar fi făcut astfel vânt lui Surdoiu, cel din urmă a contestat asta spunând că ar fi părăsit oricum instituţia chiar dacă nu apărea postul de la bibliotecă. ,,Aş fi plecat oricum de la Centrul de Creaţie pentru că nu mai puteam lucra acolo. Nu ştiu ce a vrut să facă domnul Cepoi cu fostul meu post dar am văzut şi eu că s-a vacantat, împărţindu-se în două. Cert este că după plecarea mea dânsul m-a chemat înapoi cu jumătate de normă dar l-am refuzat. Continui să spun că nu voi mai reveni la fostul loc de muncă”, a declarat Viorel Surdoiu. În ce îl priveşte pe Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj, acesta nu a putut fi contactat pentru a explica de ce postul lui Surdoiu s-a împărţit înainte de plecarea acestuia din instituţie şi dacă cele două locuri astfel obţinute sunt deja dedicate cuiva. Asta deoarece Ion Cepoi este în concediu de odihnă, la sediul instituţiei, pe uşa, tronând doar anunţul de vacantare a postului.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Adica, directorul institutiei imparte un post in doua jumatati? Ambele cu aceleasi conditii de participare, presupun. E clar ca buna ziua ca cele doua jumatati sunt cu dedicatie! Astia n-au jurist sa le spuna ca incalca legile? Sau, fiind in subordinea Consiliului Judetean, Cepoi asta chiar poate sa faca orice-l taie capul, dupa cum ii e bine dumnealui? Ori il fraiereste pe Calinoiu, ori ii executa comenzile, una din doua! Dar e nebun de legat: pai, daca unui candidat ii este acceptat dosarul pe una din jumatatile de norma, la fel de bine si-l poate pune pe amandoua! Daca ia concursul pentru una, evident il va lua si pe cealalta! Doamne, cate mai inventeaza mintea luminata pentru…. chiar, pentru ce, oameni buni? Sau pentru cine?

  2. Orice este ilegal in alta parte a tarii, in Gorj e perfect legal. Nu despre acelasi director si acelasi tip de matrapazlacuri scria presa si in urma cu cateva luni? In orice tara civilizata, in orice loc in care legea este respectata, s-ar fi luat imediat masuri, mai ales cand, in urma asa ziselor concursuri, s-a dovedit ca presa avea mai mult decat dreptate. Dar de ce ar fi respectata legea intr-un judet in care nici unul din capetele luminate de la varf n-a catadicsit vreodata s-o respecte? Doar nu credeti ca acest directoras care-si umfla bine buzunarele din banii publici face chiar totul de capul lui! Apopos, Gorjeanul, am fi dornici sa stim cam cu cat plateste Consiliul Judetean din banii nostri un director de institutie culturala, a carui singura treaba e sa dea bine la tv si sa-si faca piata in timpul programului? Tot in presa am citit si despre asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here