CEO vrea să scape de un complex sportiv

1878

Complexul Energetic Oltenia vrea să vândă baza sportivă deținută de termocentrala de la Ișalnița. Pentru asta, compania are nevoie de un nou raport de evaluare în vederea valorificării activului.

Este vorba de un teren de circa 16 mii de metri pătrați și a unei clădiri în care se află vestiarele, cu suprafața construită de 125 mp.
Firma care va câștiga contractul va trebuie să întocmească atât „un raport de evaluare în vederea stabilirii valorii juste pentru vânzarea activului”, cât și un raport de evaluare în vederea stabilirii valorii recuperabile a complexului sportiv în ipoteza casării, această valoare fiind necesară la stabilirea prețului minim de vânzare.
În ultimii ani, complexul sportiv de la Ișalnița a tot fost scos la vânzare de către compania energetică, însă fără succes.
Valoarea contabilă a terenului și a vestiarelor este de până în 700 de mii de lei.
În contextul planului de decarbonare realizat de CE Oltenia, inclus în planul de restructurare notificat Comisiei Europene, compania intenționează să valorifice, externalizeze sau disponibilizeze activele pe care le deține și care nu au legătură cu producția.
I.I.