CEO trebuie să depună proiecte până pe 16 august, pentru a primi banii de la Comisia Europeană

1690

Comisia Europeană a aprobat acordarea de finanțări în valoare totală de aproximativ 1,4 miliarde euro, din Fondul pentru Modernizare alimentat cu încasări din vânzarea de certificate de emisii de gaze cu efect de seră (CO2), pentru proiecte investiționale de producție, transport și distribuție de energie electrică din România.

Potrivit Profit.ro, România primește 1,391 miliarde de euro, Cehia – 520 milioane euro, Polonia – 244,2 milioane euro, Lituania – 85 milioane euro, Ungaria -74,3 milioane euro, Slovacia – 49,5 milioane euro și Croația – 40 milioane euro.
Termenul-limită până la care statele membre beneficiare trebuie să depună propuneri de investiții pentru a obține sprijin din partea Fondului pentru Modernizare în cadrul următorului ciclu de plăți este 16 august 2022 pentru propuneri neprioritare (investiții care nu intră în domeniile de prioritate ale fondului) și 13 septembrie 2022 pentru propuneri prioritare (investiții care intră în domeniile prioritare).
Virgil Popescu a declarat săptămâna trecută că ,,pe lista alocărilor pentru proiecte prioritare românești se află parcurile fotovoltaice pe care vrea să le construiască Complexul Energetic Oltenia ca parte a planului său de restructurare și decarbonare, mai multe investiții ale operatorului de transport și sistem Transelectrica, precum și extinderea și modernizarea unei rețele de distribuție a energiei. Investițiile neprioritare aprobate constau în două proiecte de centrale pe gaze, cu putere instalată cumulată de 1.325 MW, ale aceluiași Complex Energetic Oltenia”.
Fondul pentru Modernizare sprijină investițiile în producerea și utilizarea energiei electrice din surse regenerabile, eficiența energetică, stocarea energiei, modernizarea rețelelor energetice, inclusiv încălzirea centralizată, conductele și rețelele, precum și tranziția justă în regiunile dependente de carbon.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here