CEO: Termocentrala Rovinari îndeplinește condițiile de mediu. Nu va fi închisă!

2710

Cea mai performantă termocentrală pe cărbune din România îndeplinește condițiile de mediu. Potrivit Complexului Energetic Oltenia, Termocentrala Rovinari deţine autorizație integrată de mediu valabilă pe toată perioada de funcţionare, cu condiţia obţinerii vizei anuale, ultima fiind obținută în septembrie 2020.

Sindicalistul Constantin Crețan a fost cel care a anunțat că Termocentrala Rovinari riscă să fie închisă pe motiv de nerespectare a normelor de mediu.
„La Termocentrala Rovinari au fost realizate măsurile asumate prin Tratatul de Aderare, respectiv au fost montate instalaţii de desulfurare, de denoxare şi au fost modernizate electrofiltrele la toate blocurile energetice funcţionale. Instalațiile de reducere a emisiilor de NOx au fost finalizate în acest an. În timpul efectuării testelor de performanță, instalațiile montate au demonstrat că pot realiza valori medii zilnice ale emisiilor de NOx sub 175 mg/Nmc, valoare maximă admisă începând cu luna august 2021, conform Deciziei 1442/2017 UE”, a transmis Complexul Energetic Oltenia. Astfel, în prezent, SE Rovinari respectă toate condiţiile impuse de legislaţia europeană şi naţională în vigoare, grupurile energetice aflate în operare sunt conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate, fiind pregătite să îndeplinească și noile condiții valabile din august 2021, mai susțin reprezentanții CE Oltenia. În plus, Guvernul a fost solicitat să aprobe deblocarea exproprierilor pentru două cariere miniere. Punerea în exploatare a Carierei Timișeni – Pinoasa la o capacitate de 8.000.000 tone/an lignit și dezvoltarea capacității la Cariera Tismana I la 5.000.000 tone/an lignit sunt investiții necesare pentru asigurarea siguranței în aprovizionarea cu energie electrică, cel puțin până în anul 2030, susține Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Acesta din urmă a propus Guvernului să aprobe declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrărilor de utilitate publică de interes național pentru cele două investiții.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.