CEO, solicitat oficial să dea cărbune pentru Mehedinţi din UMC Husnicioara

256

Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a solicitat, la finalul săptămânii trecute, conducerii Complexului Energetic Oltenia să reînceapă activitatea de extracţie a cărbunelui din cariera Husnicioara pentru completarea stocului de combustibili de la Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN).
Solicitarea a fost făcută într-o şedinţă de evaluare a situaţiei generate de starea vremii în următoarele zile.

Potrivit prefectului din judeţul vecin, citat de presa din Mehedinţi, reîntoarcerea la muncă a minerilor se impunea întrucât “există riscul punerii în pericol a funcţionării normale a termocentralei care furnizează agent termic pentru 30.000 de locuinţe din Drobeta Turnu Severin şi pentru depozitul de apă grea de pe platforma Romag-Prod a RAAN”. “Suntem în cod galben de ninsori şi frig şi este nevoie să asigurăm căldură şi apă caldă locuitorilor oraşului de reşedinţă de judeţ”, a mai precizat Drăghiea.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai arătat că va monitoriza permanent activitatea Unităţii Miniere de Carieră(umc) Mehedinţi, astfel încât “termocentrala să nu întrerupă din lipsă de cărbune producţia de energie termică”.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here