CEO se militarizează, îşi face propriul SPIR

246

Serviciul Poliţiei de Intervenţie Rapidă(SPIR) va avea o clonă şi la Complexul Energetic Oltenia(CEO), structura energetică urmând să-şi transfere o parte dintre angajaţi într-un nou departament care se va ocupa nu numai de paza unităţilor aflate în componenţa CEO, ci şi de “intervenţie rapidă” aici. Mai precis, surse din CEO dau ca sigur că în aceste ultime zile constituirea noului “SPIR”, tradus ca serviciu de pază şi intervenţie rapidă a fost întoarsă pe toate părţile, deja mai multe firme de pază începând să mişune pe la CEO, simţind miros de bani.

Se ştie că noul departament va avea două structuri, una de intervenţie rapidă formată din firme private, actuala firmă care are contract cu CEO, Singnovice SRL, dar şi altele (deja Alin Ionescu, gorjeanul cu firmă de pază în Bucureşti, soţul cântăreţei Cristina Spătar, ar fi unul dintre doritori), şi una de pază în care vor fi transferaţi angajaţii TESA mutaţi în producţie. De fapt, în componenta a doua vor intra salariaţii CEO, foşti ingineri, economişti şi jurişti care vor urma să fie plătiţi aici cu 1200 de lei lunar. Nu degeaba pe fondul noului SPIR au apărut, în spaţiul public, informaţii legate de prezenţa la cârma acesteia a lui Ion Făget, fostul şef al SRI Gorj.

“Prostia” ce afectează PSD
Deşi Laurenţiu Ciurel, managerul CEO, a negat această ipoteză, spunând chiar că totul ar fi doar “prostii”, surse din CEO o dau ca şi credibilă cu atât mai mult cu cât şi fiul lui Făget, fost jurist la CEZ, a fost încadrat luna aceasta la CEO, loc în care ocupă un post de şef Serviciu. Făget, la rândul său, a negat implicarea sa în acest comando, care ar urma să ajungă la urechile anchetatorilor, acuze privind o afacere de tip “suveică” pusă la cale acum fiind deja vehiculate printre sindicaliştii în conflict cu administraţia. Aceştia îi aduc acuze nu numai lui Ciurel legat de noul departament care va transforma minerii în paznici, ci şi şefului de Resurse Umane a CEO, Ion Răuţ, făcut vinovat de noua reorganizare. Cert este că tensiunile la CEO au ajuns la cote înalte, angajaţii vorbind de militarizarea ieşită din comun a structurii energetice şi miniere. Se discută şi de pierderea voturilor importante pentru PSD la dublul scrutin din mai, şi la efecte cu bătaie lungă pentru partidul aflat la Putere.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Nu ar fi o noutate de geniu a lui Raut,care stie multe in astfel de aranjamente,care ar avea scop ca dintotdeauna,ca asta paza sa apere hotii de organele legale,sa poata fura !Toate unitatiile minero energetice lucreaza dintotdeauna pe aceste principii organizatorice,ce se poate dovedi prin cantitatiile de carburanti,materiale si echipamente recuperate din instalatiile modernizate,dezafectate,casate in ultimii 20 ani,care s-au facut bani de cei aflati la cirma lor,prin inregistrarea in evidente contabil-financiare la jumate din cantitatea reala din documentatii si teren,bani ce au fost rulati pe palierele sefiilor aflati la cirma!Numai asa se sustin unii pe alte in functii!Atita timp cit au asa paznici e libera hotia,si asigurata reusita!nimeni nu le sta in cale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here