CEO riscă să dea banii înapoi! Împrumutul de peste 251 milioane de euro a ajuns la scadență!

4479

* Directoratul Complexului Energetic Oltenia cere Consiliului de Supraveghere să prelungească, din nou, perioada acordării ajutorului de salvare
* RESTRUCTURAREA nu a primit avizul Comisiei Europene

Directoratul CE Oltenia cere, pentru a treia oară, prelungirea perioadei de acordare a împrumutului cu titlu de ajutor de salvare, de peste 251 de milioane de euro, până la data de 31 decembrie 2021, dar nu mai târziu de data aprobării de către Comisia Europeană a Planului de Restructurare.

În cazul în care Comisia Europeană nu va aproba Planul de Restructurare, Complexul Energetic Oltenia este obligat să returneze ajutorul de stat, integral, în valoare de peste 251 de milioane de euro, plus dobânzile aferente.
Necesitatea aprobării unei alte prelungiri a perioadei de împrumut este tocmai întârzierea aprobării de către comisarii europeni a planului de restructurare, prezentat Comisiei Europene.
Interesant este că documentul care va fi prezentat de către Directoratul CEO acționarilor, în ședința din 15 octombrie a AGEA, cu privire la prelungirea perioadei de acordare a împrumutului, este semnat de membrii acestui for, cu excepția Lăcrămioarei Diaconu Pințea, controversatul membru al directoratului, campionul absențelor de la serviciu.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here