CEO RECUNOAŞTE că dosarele de achiziții publice sunt semnate în deplasare!

1787

* Lăcrămioara Diaconu Pinţea, membră a Directoratului CEO, se auto-pontează la serviciu şi poate semna documente de achiziţii publice şi la restaurant
* CE Oltenia GARANTEAZĂ că se păstrează confidențialitatea actelor transportate în maşina directoarei Pinţea, spre destinații necunoscute
* Lăcrămioara Diaconu Pinţea, singurul director de la vârful CEO care nu vine la serviciu de săptămâni întregi şi singurul căruia i s-a cerut demisia

Într-un drept la replică adresat cotidianului nostru, CE Oltenia recunoaște, practic, faptul că dosarele cu documente ce conţin contractele de achiziţii publice, încheiate de Complexul Energetic Oltenia, se semnează în afara companiei statului.

Acest fapt a fost relatat de „Gorjeanul” în urmă cu câteva zile, în materialul de presă cu pricina fiind menționate şi absențele de la serviciu, de săptămâni întregi, ale unuia dintre membrii Directoratului, Lăcrămioara Diaconu Pinţea. Preşedintele acestui for, Daniel Burlan, a declarat că directoarea Pinţea se auto-pontează, adică poate să-şi facă un program de muncă după bunul plac, fiind o caracteristică a contractului acesteia de mandat la cârma CEO. De altfel, fiecare membru al Directoratului poate să aplice acelaşi mod de lucru şi, mai mult, să comande documentele care trebuiesc semnate, din calitatea lor de membri ai Directoratului, oriunde s-ar afla, chiar şi acasă sau la restaurant. Noi am relatat că această metodă de lucru este fără precedent într-o societate a statului, chiar strategică pentru Sistemul Energetic Naţional.
Ce mai putem reţine din replica CEO pe care o puteţi citi mai sus, este că administraţia companiei ,,garantează” că documentele, adică zecile de contracte de achiziţii ale CEO, se află în deplină siguranţă, chiar dacă părăsesc societatea. De asemenea, se mai poate reţine faptul că prezenţa directoarei Lăcrămioara Diaconu Pinţea este utilă mai mult la Bucureşti decât în compania de unde îşi ia leafa, fără să ni se clarifice în ce constă, concret, munca pe care o prestează aceasta. Situaţia la CEO, implicit ,,dreptul la replică“ semnat de purtătorul de cuvânt Elena Zamfir şi din acest punct de vedere, ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. Amintim că şefii din CE Oltenia sunt beneficiarii unor salarii uriaşe în comparaţie cu restul angajaţilor CEO. Ei sunt beneficiarii unor privilegii absolut nemeritate – în contextul în care societatea de stat primeşte, de doi ani, ajutor de stat pentru a supravieţui – având, la orice oră din zi sau noapte, şofer, maşină, combustibil, cazare şi ore, cu nemiluita, necontorizate, la cumpărături, pe banii şi spinarea celor 12.000 de mineri şi energeticieni.

PUNCT DE VEDERE COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA:
“În legătură cu articolul postat pe site-ul gorjeanul.ro, în data de 7 iunie 2021, cu titlul “Situaţie fără precedent la CEO! Zeci de documente de achiziții ies din companie pentru a fi semnate în deplasare!”, CE Oltenia dorește să facă următoarele precizări, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră:
CE Oltenia are un birou la București, unde își desfășoară activitatea membrii conducerii companiei atunci când situația impune acest lucru.

Activitățile din responsabilitatea membrilor Directoratului CE Oltenia presupun și interacțiunea cu diverse instituții și părți interesate, inclusiv cu reprezentanți ai autorităților implicate în Planul de Restructurare a companiei, ceea ce necesită o prezență mai ridicată la București.
Precizăm, de asemenea, că transmiterea documentelor în format fizic sau în sistem online – în funcție de volumul acestora – se face cu respectarea strictă a măsurilor care garantează siguranța și confidențialitatea informațiilor.
Vă mulțumesc!
Elena Zamfir
Comunicare și Relații Publice
Complexul Energetic Oltenia”

M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here