CEO: Record în termoenergetica românească

1001
CE Oltenia a înregistrat un nou record în termoenergetica românească. Cel mai flexibil grup pe lignit din sistemul românesc, grupul energetic nr.6 al Sucursalei Electrocentrale Rovinari a înregistrat aproximativ 5.506 ore de funcționare fără întrerupere, ultimul paralel cu Sistemul Energetic Național fiind realizat în data de 17.07.2020.

Grupul a fost oprit în data de 03.03.2021, după 230 de zile de funcționare continuă, fără a prezenta probleme tehnice care ar fi impus oprirea acestuia, ci raportat la necesarul de energie din sistem.

„Cu o disponibilitate de 100%, grupul energetic nr.6 de la Rovinari a produs in aceasta perioada o cantitate de energie electrica de peste 1,34 TWh si a asigurat permanent servicii tehnologice de sistem, avand plaja cea mai mare de functionare in reglaj secundar. Grupul a functionat cu cele mai mici valori ale consumului specific de combustibil la nivelul CE Oltenia, cu cca 0% aport de hidrocarburi si cu emisiile de SO2, NOx si pulberi sub limitele prevazute de Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale. Putem spune ca cei 1,34 TWh  au asigurat consumul de energie electrica a cca 1.900.000 de familii, timp de 7,5 luni”, a transmis compania.

3 COMENTARII

 1. Intrebare: care este raportul intre salariile celor implicati in recordul de la Rovinari si salariile celor de la blocurile energetice similare de la Turceni si Craiova?Ma refer la cei din sectorul de productie. Nu cumva cei de la Rovinari au cele mai mici salarii in raport cu ceilalti? Daca e asa , care e contributia sistemului de relatii personale, la nivel de top management de a dus la o astfel de situatie?…..Dar poate nu e asa!

 2. Pai s-a plans vreodata cineva de acest aspect!
  Ati vazut pe cineva in strada!
  Asteptau cumva ca administratia sa-i roage cu mariri de salarii!
  Ce vina are managementul companiei ca oamenii nu cer, nu se revolta, nu se organizeaza pentru niste revendicari juste !
  Sunt suficiente si niste strangeri calduroase de mana si urari de bine !

  La mai mare!

 3. Nu e vina oamenilor de la Turceni sau Craiova ca au salarii mai mari!
  Rovinariul e dinainte de 2000 in fata Turceniului si Craiovei la performantele tehnice ,ca la cele economice nu mai are rost sa pomenim(pozitia langa cariere a facut ca pretul MWh sa fie mai mic)!
  Administratia si sindicatele din Rovinari sunt vinovate de faptul ca au salarii mici!
  Cand directorii de la Craiova si Turceni consumau la blana fondul de salarii ,la Rovinari trimiteau o parte din el inapoi la Bucuresti ,ca sa intre in istorie!

  Eroul municii socialiste ,Prometeul de Rovinari, primul energetician al tarii ar trebui sa le spune oamenilor muncii din Termo Rovinari de ce au fost platiti cel mai prost din Termoelectrica desi au cei mai buni indicatori economici!
  Sa intrebe si sindicatele obediente care i-au reprezentat si care au menajat si au facut masaj administratiei!

  Astia de acum daca o sa stea fricosi la fel ca predecesorii lor tot asa o sa fie rasplatiti!
  Lasati frica si luptati pentru ce vi se cuvine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here