CEO o dă pe ocolite! Pe foaie disponibilizează 2.000 de oameni, dar promite că doar 500 pleacă

399

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a trimis, vineri, notificările către sindicate, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj privind disponibilizările ce se vor face în cadrul companiei într-o lună şi jumătate. Conform planului de disponibilizare, din companie vor pleca începând cu 1 august nu mai puţin de 2.000 de salariaţi, aşa cum se arată şi în notificările transmise către cele două instituţii judeţene.

Conducerea AJOFM Gorj spune că notificarea a ajuns la instituţie încă de vineri, fiind date asigurări că nu 2.000 este numărul real de oameni care sunt trimişi acasă, ci undeva la 500.
“Cei din administraţia CEO ne-au adus vineri notificarea cu precizarea că au făcut proiectul de concediere cu 2.000 de angajaţi, dar vor pleca doar undeva la 500, din cei aproape 16.000 de salariaţi ai companiei. Ne-au spus practic vă vor pleca acasă începând cu data de 1 august doar circa 500 de oameni, dar au făcut proiectul pe 2.000 de disponibilizări ca să se încadreze pe Ordonanţa 116.
Toţi cei care vor pleca din cadrul CEO fac parte din categoria pensionabililor. Ei vor primi şomaj şi venituri de completare, precum şi salarii compensatorii conform contractului colectiv de muncă”, a declarat Ana-Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Şi anul trecut, la 1 iunie, Complexul Energetic Oltenia a dat afară 2.133 de salariaţi, iar circa 1.500 dintre aceştia proveneau din cadrul unităţilor din judeţul Gorj

Creşte şomajul!
Tot vineri, notificarea cu cele 2.000 de disponibilizări a ajuns şi pe masa şefilor ITM Gorj, precum şi la conducerile sindicatelor din cadrul CEO. Dacă planul de disponibilizare va fi dus la capăt întocmai cum arată pe hârtie, adică cu 2.000 de oameni ce vor fi trimişi acasă de la 1 august, rata şomajului va creşte în judeţul Gorj în următoarele luni, asta şi ca urmare a absolvenţilor de învăţământ liceal ori universitar care se înscriu în această perioadă în evidenţele AJOFM pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj.
“La ora actuală, potrivit ultimelor date, avem în evidenţă un număr total de 8.951 de şomeri din care 3.757 sunt femei, rata şomajului la nivelul judeţului fiind de 6,32%. Aceste cifre sunt uşor mai mici faţă de luna trecută, când înregistram o rată a şomajului de 6,43% şi un număr de şomeri de 9.137”, a precizat directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here