CEO nu poate majora salariile angajaților din cauza pierderilor înregistrate în ultimii trei ani!

2232

* Sindicatele cer o întâlnire DE URGENŢĂ cu ministrul Energiei, Virgil Popescu

Potrivit prevederilor legale în vigoare, majorările salariale nu pot avea loc în companiile de stat care au pierderi. Din 2018, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat, în fiecare an, pierderi de peste un miliard de lei. Situația nu arată bine nici pentru acest an, iar liderii de sindicat se văd obligați să caute rezolvarea acestei situații la Ministerul Energiei.

Astfel, federațiile sindicale solicit o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, după cum a declarat liderul SME Oltenia, Gabriel Căldăruşe, în presa locală.

Caută soluții
Liderii sindicali cer să se întâlnească cu ministrul Energiei, pentru a găsi soluții de creștere a veniturilor tuturor salariaților Complexului Energetic Oltenia. ,,Există o neînțelegere cu privire la programul de negociere al actului adițional ce urmează a fi încheiat. Solicităm o întâlnire de urgență cu ministrul Energiei. Sunt foarte multe constrângeri legislative cu privire la majorările salariale. Noi vrem ca după semnarea actului adiţional veniturile angajaților CEO să crească. Soluțiile trebuie găsite de administrația companiei”, a mai spus acesta.

Negociere pentru salarii
Marți, 11 mai, sindicatele şi administrația se vor întâlni din nou pentru a stabili modul în care vor fi majorate veniturile minerilor şi energeticienilor în condițiile existente, liderii urmând să transmită celor pe care îi reprezintă la ce rezultat au dus negocierile cu șefii CE Oltenia. Ultima discuţie pe această temă a fost legată de includerea unor sporuri în salariile de bază.

Prima de 1 Mai, amânată
Financiar, Complexul Energetic Oltenia stă destul de prost, după ce, cu ajutorul statului, a plătit 315 milioane de euro, suma aferentă certificatelor de carbon pentru anul trecut. În aceste condiții, acordarea primei de 1.300 de lei, cu ocazia zilei de 1 Mai, a fost amânată până la data de 15 mai, după cum anunță liderii de sindicat.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here