CEO disponibilizează anul acesta 400 de salariaţi

436

Complexul Energetic Oltenia(CEO) a luat în calcul la întocmirea bugetului de venituri şi cheltuieli şi reducerea personalului cu 400 de angajaţi. Asta, până la finalul anului, când CEO va raporta un număr efectiv de 18.730 de angajaţi. Pentru cei care vor fi trimişi acasă, o mare pare sunt pensionabili, dar CEO are pregătite pentru respectivii salarii compensatorii, 35,5 milioane de lei fiind bugetul stabilit pentru acest capitol.

În următoarele şase luni, Complexul Energetic Oltenia îşi va mai uşura schema de personal cu încă 400 de persoane, oamenii trimişi acasă urmând să nu plece însă cu mâinile goale de la societatea cu capital de stat. Respectivii angajaţi vor primi salarii compensatorii anunţă site-urile energetice de profil care susţin că CEO “și-a alocat pentru acest an 35,3 milioane lei pentru cheltuieli cu plățile compensatorii aferente disponibilizărilor de personal, potrivit bugetului  de venituri și cheltuieli aprobat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial”. Se subliniază, în schimb, că societatea din Gorj și-a bugetat investiții colosale pentru acest an, de 1,49 miliarde lei, dar şi că aceasta estimează pentru anul 2014 venituri totale de 5,005 miliarde lei și un profit net de 31 milioane lei. Cheltuielile totale prognozate se ridică la 4,96 miliarde lei, din care cele cu personalul sunt de 1,25 miliarde lei. Complexul Energetic Oltenia are de încasat creanţe restante de 763,2 milioane lei.
Presa locală a subilinat că CEO va face anul acesta disponibilizări, vorbindu-se, în primă fază de peste 700 de angajaţi care ar urma să fie trimişi acasă în 2014.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here