CEO cere falimentul UATAA Motru

304

Juriştii Complexului Energetic Oltenia(CEO) au deschis un proces, săptămâna aceasta, împotriva Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă(UATAA) Motru, prin care se cere falimentul structurii aparţinând Consiliului Municipal. Despre proces nu ştia nimic, ieri, nici directorul UATAA, Eugen Corcoaţă, şi nici primarul municipiului, Dorin Hanu, ambii ştiind, în schimb, că CEO se învoise cu conducerea uzinei la plata eşalonată a datoriei totale de 13 milioane de lei, pe care o are debitorul spre structura energetică, încă din martie 2012. Primarul Hanu a precizat că va discuta cu oficialii CEO pentru a rezolva situaţia, deşi susţine că a mai avut două întâlniri în care autorităţile s-au angajat şi au respectat înţelegerea, să achite 10 mii de lei, zilnic, companiei.

UATAA Motru datorează CEO, pentru cărbunele achiziţionat pentru încălzirea populaţiei din localitate, suma de 13 milioane de lei. Datoria s-a acumulat din martie 2012, o vină mare având-o şi beneficiarii căldurii şi apei calde furnizate de UATAA, cea mai mare parte fiind mineri. Cu toate acestea, compania a tot cerut achitarea debitului, iar autorităţile municipale şi conducerea uzinei s-au angajat să achite eşalonat datoria, însă de Dragobete a dat în judecată UATAA, cerându-i falimentul.

Corcoaţă: “Nu ştiam nimic…”!
Întrebat cum comentează demersul recent al CEO, directorul UATAA Motru, Eugen Corcoaţă, s-a declarat uimit, miercuri, menţionând că nu ştia de niciun proces deschis de companie în care se cere falimentul uzinei. “Nu ştiam nimic.. Să întreb juristul uzinei.. Noi ne-am angajat să achităm eşalonat datoria şi plătim zilnic câte 10 mii de lei către CEO. Recuperăm foarte greu banii de la populaţie, 4 milioane fiind datorii către noi şi angajaţii CEO-ului din Motru”, a declarat Corcoaţă.
Directorul susţine că, la finalul anului trecut, în conturile CEO au intrat şi mai mulţi bani dintr-un ajutor de stat, la care se va apela, din nou, pentru plata debitelor către companie. “Nouă ni se cer anumite eşalonări, chiar nu stiam de proces. Ne-am angajat pe eşalonare la CEO, iar în funcţie de încasări am tot plătit din debit. Salariaţii complexului au la rândul lor datorii către UATAA de 4 milioane lei, asta calculat la sfârşitul lui decembrie. Mai exact, şi acum căldura şi apa caldă noi le-o furnizăm pe datorie”, a completat Corcoaţă, care susţine că populaţia din Motru trebuie să-i achite uzinei căldură şi apă caldă în valoare de 20 de milioane de lei.

uaata motru (5)Hanu: “Voi discuta cu conducerea CEO”
Şi primarul Hanu a fost la fel de uimit de proceul deschis de CEO împotriva UATAA. Acesta a menţionat că, în opinia sa, CEO ar fi putut face asta, obligat de Curtea de Conturi, dar şi aşa, autorităţile puteau să fie măcar anunţate de intenţie. “Nu ştiam nimic de falimentul cerut UATAA de către CEO. Poate s-a apelat la proces pentru că le-a cerut Curtea de Conturi sau poate nu. UATAA a plătit însă eşalonat din datorie, aşa cum ne-am angajat după două discuţii cu conducerea companiei. Oricum există un contract pentru eşalonare, iar procesul, în aceste condiţii, nu îşi are rostul”, a declarat Dorin Hanu, care ar fi dorit mai puţină indulgenţă pentru uzina care asigură căldura şi apa caldă şi pentru salariaţii CEO, din Motru.
În ce priveşte acţiunea, Tribunalul Gorj nu a stabilit încă un termen în procesul înregistrat pe 24 februarie 2015.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here