CEO are un plan ,,calibrat”. Director: Vom avea profit

2064

Sorin Alecu, director general adjunct pe strategie şi dezvoltare la Complexul Energetic Oltenia (CEO), a anunțat că BERD va oferi o finanțare de investiții către CEO, împreună cu mai multe bănci comerciale din România.

,,Când am notificat planul inițial, în decembrie 2020, ipoteza planului de business avea inclusă o creștere a prețului certificatelor de CO2. În iunie 2021 am recalibrat planul de business şi l-am trimis Comisiei, luând ca referinţă un preţ al CO2-ului în 2030 de 75 de euro şi, de asemenea, am crescut preţul gazului cu 20-25%.
Cred că preţul CO2 este, de asemenea, peste orice idee iniţială pe care am avut-o, dar şi preţul gazelor şi al electricităţii. Deci, dacă ne întoarcem la diferenţa dintre preţul electricităţii şi costul gazului din CO2, menţinem această marjă, această diferență. Deci credem că planul nostru de business este în continuare calibrat pentru ce se va întâmpla în anul următor. Dar nu ştim încă dacă acest preţ al energiei şi al gazelor naturale este bazat pe situaţia pandemică, pe situaţia geopolitică sau pe ţinta Fit for 55. Dar credem că preţul electricităţii trebuie să crească în anul următor şi vom avea în continuare un profit în planul nostru de profit şi în cifrele noastre”, a afirmat Alecu, în presa centrală. Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a declarat marți, la Parlament, că a propus exceptarea de la supraimpozitare a producătorilor de energie care au ca sursă gazul sau cărbunele, în condițiile în care aceștia au un cost de producție mult mai mare de 450 de lei/MWh și este normal ca veniturile suplimentare să nu fie impozitate cu 80%.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here