CEO anunţă creşteri salariale! Minerii acuză că se dau clase doar la UMC Roşiuţa

329

Peste 2.500 de salariaţi ai subunităţilor Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor beneficia din această lună de creşteri salariale, se arată într-un comunicat de presă postat vineri pe site-ul companiei. Anunţul oficial al CEO nu a liniştit însă angajaţi din carierele companiei, duminică, angajaţii UMC Roşiuţa acuzând că aici ar urma să se dea clase doar pentru unii salariaţi dintre toţi beneficiarii.

Potrivit comunicatului, având în vedere solicitările administraţiilor sucursalelor, în baza consultărilor cu organizaţiile sindicale semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă, au fost identificate situaţiile prioritare, respectiv angajaţii cu cele mai reduse salarii pe locuri de muncă şi meserii similare, precum şi salariaţii ale căror sarcini şi responsabilităţi au fost majorate ca urmare a programului de disponibilizare din acest an. “Prin Hotărârea Directoratului din 21 octombrie a fost aprobată acordarea de creşteri salariale unui număr de peste 2.500 de salariaţi din subunităţile societăţii, din categoriile «muncitori» şi «conducători formaţii de lucru». Creşterea salarială se va aplica cu luna octombrie”, se precizează în comunicatul de presă. În continuare se va analiza posibilitatea acordării de creşteri salariale şi celorlalte categorii de muncitori (TESA şi operativi), în funcţie de gradul de complexitate al atribuţiilor şi responsabilităţilor corelat cu modificările/completările aduse fişelor de post, în limitele economiilor realizate la fondul de salarii şi cu încadrarea strictă în fondul salarial.

rosiuta insGraba strică treaba!
Veştile bune sunt înţelese diferit în cariere din Gorj, dovadă la UMC Roşiuţa au apărut discuţii printre salariaţi că doar aici ar urma să dea anumite clase doar pentru o anumită categorie de angajaţi. Oamenii se tem de trădări şi de înţelegeri subterane ale liderilor de sindicat cu administraţia CEO. Asta deşi la şedinţa făcută lunea trecută de administraţia CEO şi sindicate s-a stabilit că dialog va exista la fiecare subunitate, iar pe 30 octombrie va ieşi raportul comisiei de Directorat prin care să se arate cum se va face, în final, uniformizarea salariilor. “Explicaţia a fost dată de domnul Ruşeţ în cadrul şedinţei respective, ca acum Directoratul deja să grăbească lucrurile, fapt care nu a stârnit bucurie în rândul angajaţilor, ci suspiciuni, neînţelegându-se de ce nu se respectă programul anunţat chiar de administraţie”, a spus unul dintre sindicaliştii de la Roşiuţa.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here