CEO a oprit discriminarea făcută pentru sindicaliştii “Univers”

307

Protocolul semnat, vineri dimineaţa, la Ministerul Energiei, de către liderii a trei federaţii sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO), a avut efecte imediate la nivel de Gorj. Asta, deoarece, la numai câteva ore, după ce documentul a devenit public, conducerea CEO a anunţat şi restul liderilor sindicali ai Federaţiei “Univers”, care se vor deplasa, astăzi, la Sibiu, unde se organizează Consiliul Federal condus de Adolf Mureşan, că le vor fi achitate şi lor deplasarea şi cazarea pentru participarea la acţiunea sindicală din Ardeal. Reamintim că, joi, conducerea CEO aprobase suportarea acestor cheltuieli doar pentru 12 lideri sindicali, consideraţi drept apropiaţi ai administraţiei.

Consiliul Federal “Univers” de la Sibiu ce se va desfăşura pe parcursul a patru zile în oraşul lui Klaus Iohannis se va bucura de prezenţa tuturor liderilor sindicali de la Gorj, afiliaţi acestei organizaţii sindicale. Asta şi pentru că, urmare a protestelor din judeţul nostru, chiar duse la extrem, s-a reuşit ajungerea la pace cu administraţia în vederea semnării, până la finalul acestei luni, a noului Contract Colectiv de Muncă. Pentru a-şi dovedi buna credinţă, după semnarea protocolului de la Ministerul Energiei, conducerea CEO a reparat, vineri, şi discriminarea de care a fost acuzat de către liderii sindicali “Univers”, legată de deplasarea la Sibiu numai a sindicaliştilor “agreaţi” de administraţie. “Am fost sunaţi de Secretariatul Federaţiei «Univers», secundar, că întâlnirea de la Sibiu se va bucura şi de prezenţa noastră a celorlalţi lideri care nu primisem de la CEO aprobarea cheltuielilor privind deplasarea la Consiliul Federal. Ştiu că Ion Ruşeţ s-a implicat foarte mult pentru rezolvarea acestei probleme, chiar oferindu-se să repare unele dintre greşelile făcute privind discriminarea sindicală. Luni ni se vor achita banii necesari pentru plecarea la Sibiu, în plus faţă de cei 12 vom mai fi încă opt sindicalişti, unii grevişti ai foamei”, a spus Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 din cadrul UMC Lupoaia. Sindicalistul, şi el grevist al foamei, a menţionat că dacă nu se acopereau aceste cheltuieli de către CEO le suporta, oricum, din propriul buzunar.

20 de sindicalişti ai CEO, la Sibiu
Astfel, 20 de lideri sindicali “Univers” din CEO vor pleca, luni, la Sibiu la Consiliul Federal, întâlnirea fiind deosebit de importantă, mai ales că ar urma să se pună pe tapet şi situaţia sindicaliştilor consideraţi trădători.
Aceştia au fost acuzaţi, de colegii lor, în nenumărate rânduri, că au fost de partea administraţiei împiedicând negocierile unui CCM favorabil salariaţilor şi menţinând tensiunile între sindicate şi administraţie. Respectivii au fost blamaţi că sunt pe partea greşită a baricadei, lucru pe care l-au dovedit chiar şi la semnarea protocolului de la Bucureşti.

Eliminarea trădătorilor din funcţii
Se speră astfel că la Sibiu lucrurile vor fi tranşate în sânul “Univers” trădătorii urmând să rămână fără funcţii în cadrul Federaţiei, deşi sunt voci care, cu siguranţă, le vor cere eliminarea din organizaţie. Luni, participanţii la Consiliul Federal “Univers” sunt aşteptaţi să se cazeze la un hotel din Sibiu, urmând ca lucrările propriu-zise să se desfăşoare începând de marţi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here