CEO a închiriat cu 1,2 milioane de lei autovehicule cu șofer pentru EMC Motru și EMC Roșia-Rovinari! Atribuirea târzie a lăsat sute de mineri fără transport

337

Complexul Energetic Oltenia a organizat la finalul anului trecut o “negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare” pentru a atribui un contract avantajos de închiriere de autovehicule pentru transport mix, materiale și persoane, cu șofer, pentru două dintre exploatările din subordine. Contractul pentru care CEO punea la bătaie 1.240.099,00 lei urma să fie executat, în următoarele trei luni de zile, la unitățile miniere din cadrul EMC Motru și EMC Roșia –Rovinari. Plicurile firmelor interesate s-au deschis, conform anunțului CEO, pe 28 decembrie, dar, din păcate, câștigătorii contractelor nu au intrat încă în pâine, dovadă că de la începutul acestui an, salariații de la Cariera Roșia nu au mai găsit la intrarea în schimb dubele cu care erau transportați spre punctele de lucru. Situația critică înregistrată joi s-a îndreptat vineri dar pentru astăzi situația este incertă.

CEO a selectat prin negociere directă, transportatorii care vor asigura în primele trei luni ale acestui an, transportul intern al salariaților de la carierele aparținând EMC Motru și EMC Roșia-Rovinari. Pentru primul EMC, compania a asigurat 998.890 lei iar pentru EMC Roșia-Rovinari încă 241.209 lei. Ofertații erau obligați să depună la CEO o ofertă tehnică și una financiară, ultima conținând și tarifele de lei/oră și lei/km pentru fiecare vehicol ofertat. Criteriul atribuirii contractului era prețul cel mai scăzut fiind permisă asocierea firmelor și subcontractarea. Ofertele s-au depus până pe data de 28 decembrie la registratura CEO și s-au deschis în acceași zi, conform anunțului CEO.
Atribuirea anunțată de CEO, pe 20 decembrie, nu a rezolvat însă problema transportului în toate carierele, dovadă că joi, la Cariera Roșia nu s-a prezentat niciun transportator. Asta, pe motiv că administrația nu ar fi parafat încă contractul cu firma care a câștigat contractul pentru trei luni. Fostul transportator Succes și-a retras însă la început de an, mașinile din unitatea minieră, salariații de la toate schimburile fiind lăsați în aceea zi pe jos.
Situația s-a rezolvat parțial vineri pentru angajații văzuți cu o zi în urmă deplasându-se fără mașini pe drumul spre sectoarele de activitate. “Șoferii de pe mașinile de transport ne-au spus că de luni situația nasoală revine. Vom vedea însă mâine ce se întâmplă” a declarat duminică unul dintre lăcătușii mecanici de la Cariera Roșia.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here