Centura Târgu-Jiului, scoasă la licitație înainte de alegeri. „Este înșelătorie electorală”

1158

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că a scos la licitație contractul pentru finalizarea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu. „Este înșelătorie electorală”, acuză liberalii gorjeni, de vreme ce în buget au fost prevăzuți prea puțini bani, sub 1% din valoarea lucrării.

CNAIR a precizat că termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 iulie. „Au demarat procedura de licitație, pentru o lucrare estimată la peste 207 milioane de lei, fără TVA, în condițiile în care nu au prevăzut în bugetul de stat decât o sumă infimă – 1,2 milioane de lei, adică sub 1% din valoarea lucrărilor”, susține PNL Gorj.

„Zero lei, multe minciuni”
În momentul dezbaterii legii bugetului de stat, președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a întrebat ministrul interimar al Transporturilor, la acea vreme Rovana Plumb, despre lucrările la centura municipiului Târgu-Jiu, stopate în 2016, iar răspunsul a fost: „Avem o altă abordare”. „PSD-ALDE continuă să înșele gorjenii! Licitația pe care o anunță cu câteva zile înainte de alegeri este o minciună grosolană. Lucrarea se ridică la 207 milioane de lei, dar PSD-ALDE a prevăzut în buget, pentru centura Târgu Jiului, 1,2 milioane de lei, ceea ce înseamnă 0,..% din valoarea totală! Deci, abordarea PSD-ALDE: zero lei, multe minciuni!”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

Noi promisiuni
Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat în data de 20 noiembrie 2013, dar investiția este realizată în proporție de 40%, deși trebuia finalizată în urmă cu trei ani. „Într-o perioadă de 18 luni, pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu trebuie construite 3 noduri rutiere, 2 intersecții giratorii, 4 poduri și 8 pasaje. După finalizarea lucrărilor cu o valoare estimată de 207.096.195,90 lei, fără TVA, accesul pe această variantă se va face din DN 66 (E79), de la km 69+800 (kilometraj pe DN66), atât către est (14,909 km), cât și către vest (5,078 km). Perioada minimă de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, dar poate fi majorată până la 7 ani”, promite de această dată CNAIR.
În schimb, șeful Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, speră ca în toamnă să fie semnat contractul, iar muncitorii să revină pe șantier. „Este posibil ca termenul de 23 iulie, data de depunere a ofertelor, să nu se respecte, pentru că legislația prevede că în situația în care un ofertant vine cu o serie de clarificări pertinente, să-i dai încă un termen rezonabil să răspundă la ele. Dacă pe 23 iulie am avea oferte, undeva cred la 45-60 de zile ar trebui să dea o soluție, astfel încât de acolo ne luăm un target dacă este sau nu contestată licitația, iar undeva până în toamnă să fie semnat contractul. Termenul de execuție este 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor”, a declarat public Cosmin Popescu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.