Centrul Român pentru Comunicare Gorj a lansat un proiect dedicat promovării artelor vizuale în rândul tinerilor

1696

Asociația Centrul Român pentru Comunicare Filiala Gorj C.R.C. lansează proiectul ,,Promovarea Artelor Vizuale în rândul tinerei generații prin Platforma E-Learning 7Arte”.

,,Scopul proiectului urmărește: Creșterea gradului de implicare/participare activă la viața comunității a tinerilor prin punerea în valoare a operelor „geniului artei contemporane” Constantin Brâncuși, cu ajutorul realizării lucrărilor de artă (susținute de Platforma E-Learning 7Arte) concepute de către artiștii din Grupul de Arte astfel încurajând/asigurând: stimularea creativității/inovării & performanței producției artistice cu ajutorul realizării lucrărilor de artă, oportunități de afirmare & exprimare cultural-artistică prin intermediul unor workshopuri E-Learning în Antreprenoriat Cultural, schimburi interculturale cu tematica în artele vizuale creative/recreative – producție de fotografie și video art, pictură etc.”, a declarat președintele CRC, Ion Augustin Spineanu.
Platforma eLearning 7Arte este un program eLearning „Fundraising, Visual Arts & Business” pentru industriile culturale și creative, născut din dorința de a aduce mai aproape oameni creativi, cu idei antreprenoriale proprii, interesați de creșterea bunăstării prin cultură. Această platformă va permite artiștilor tineri implicați activ să interacționeze între ei, să relaționeze cu tinerele generații de artiști, precum și cu publicul țintă. Proiectul Promovarea Artelor Vizuale în rândul tinerei generații prin Platforma E-Learning 7Arte aspiră să devină un model de bună practică cu un flux de dezvoltare continuă a creației și exprimării artistice în arte vizuale, precum și o sinergie de noi idei de proiecte în domeniul artelor vizuale creative/recreative: producție de fotografie și video art, sculptură, pictură, grafică, arte decorative, arhitectură și design etc.
Programul eLearning „Fundraising, Visual Arts & Business” este util deoarece: combină învățarea și serviciul în folosul comunității pentru a ajuta tinerii să-și dezvolte abilități de viață; îi ajută pe tineri să devină agenți ai schimbării, capabili să-și transforme propria viață și comunitatea în care trăiesc în mod pozitiv; tinerii învață și sunt motivați să se dezvolte în domeniul antreprenoriatului cultural / social; va permite tinerilor implicați activ să interacționeze între ei, să relaționeze cu artiști, precum și cu publicul țintă.
Proiectul ,,Promovarea Artelor Vizuale în rândul tinerei generații prin Platforma E-Learning 7Arte” este finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here