Centrul Maternal încă se confruntă cu un deficit de personal

144

Din vara anului trecut, de când a primit prin transfer un medic, Centrul Maternal Târgu-Jiu a rămas cu un deficit de personal, care se pare că se menţine şi în acest an. Deocamdată nu pot fi făcute angajări, însă directorul Gheorghe Milosteanu dă asigurări că actualii angajaţi fac tot posibilul pentru a nu se resimţi lipsa de personal.

La fel ca toate instituţiile bugetare, şi Centrul Maternal Târgu-Jiu se confruntă cu o acută criză de personal. Conducerea sa a încercat să gestioneze situaţia de aşa natură încât activitatea în cadrul unităţii să nu aibă de suferit. Deficitul de personal cu care se confruntă Centrul Maternal Târgu-Jiu nu poate fi acoperit, deocamdată, dat fiind faptul că angajările la stat sunt încă blocate. Totuşi, pentru ca activitatea din cadrul Centrului Maternal să nu aibă de suferit, conducerea unităţii a luat unele măsuri; spre exemplu, s-a decis să se treacă în fişa postului fiecărui salariat şi atribuţii de pază. „Cu personalul este o problemă. De mai bine de doi ani s-a interzis angajarea de personal şi pe fondul salariilor de nimic, mulţi dintre angajaţi au plecat din sistem. La noi, pe ştatul de funcţii avem 33 de posturi şi avem, la ora actuală, doar 26 de angajaţi. Nu avem, de exemplu, om care să asigure paza, de aceea am trecut în fişa postului fiecărui angajat şi atribuţii de pază”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu.

Milosteanu: „În afară de medic nu am mai angajat nimic”
Directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu a căutat soluţii şi a făcut eforturi pentru a angaja măcar un medic. În vara anului trecut a venit un medic prin transfer. De atunci, însă, la Centrul Maternal nu a mai fost angajat nimeni. „Am reuşit să primesc o doctoriţă prin redistribuire de la DGASPC. În rest nu am reuşit să mai angajăm pe nimeni, confruntându-ne şi acum cu un deficit de personal”, a precizat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu.
Centrul Maternal funcţionează pe strada 23 August, în municipiul Târgu-Jiu, în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Este o unitate subordonată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. În cadrul acestei unităţi funcţionează două centre şi un serviciu de monitorizare a femeii gravide.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here