Centrul Maternal, a doua casă

352

mihaela-centru maternalA plecat din Centrul Maternal împreună cu copilul său, pentru a locui cu concubinul. Acum câteva zile a revenit, pentru că tatăl copilului s-a sinucis şi i-a lăsat, din nou, pe drumuri.

Cazurile în care minorii crescuţi în Casa de Copii fac aceeaşi greşeală pe care au făcut-o şi părinţii lor, anume să dea viaţă unor copii deşi nu au posibilităţi materiale să îi întreţină sunt tot mai dese. Un astfel de caz este şi cel al Mihaelei. În vârstă de 21 de ani, fata a fost crescută la Casa de Copii. În urmă cu doi ani şi jumătate a născut un băieţel pe care l-a conceput cu un bărbat fără căpătâi. Condiţiile în care micuţul era condamnat să crească sunt greu de imaginat. Aşa că, acum jumătate de an, femeia a ajuns împreună cu bebeluşul la Centrul Maternal din Târgu-Jiu. Nu a stat prea mult, însă. Întorcându-se la bărbatul pe care ea spune că îl iubea. „Stăteam şi la mămica şi la el. Trăiam din ce puteam, ne descurcam greu. Nu lucrez. Nu lucra nici el. El stătea mai mult cu băieţelul. Eu nu ştiu să am grijă de copil”, a declarat Mihaela. „Tot mai des în ultimii ani se întâmplă astfel de cazuri. Copiii cad în acelaşi păcat ca şi părinţii şi uite că ei sunt cei mai afectaţi de criza economică şi financiară. În acest caz, pe lângă problemele astea ne mai confruntăm şi cu faptul că mama nu vrea să înţeleagă că trebuie să aibă grijă de copil şi că trebuie să îşi asume răspunderea”, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu.

Bărbatul s-a sinucis

Familia Mihaelei s-a destrămat, însă, în urmă cu o săptămână, când concubinul său s-a sinucis, aruncându-se în faţa trenului. De atunci, femeia a trebuit să revină în centrul maternal împreună cu Laurenţiu, băieţelul său. „S-a aruncat în faţa trenului. Era cam băut şi cam nebun. Bea mult. Nu ştiu ce fac acum”, a mai spus, printre lacrimi Mihaela. În privinţa copilului, însă, femeia s-a hotărât. „Vreau să îl dau. Îl dau la o asistentă maternală vreo câţiva ani. Eu o sa mă descurc şi fără el. Găsesc eu din ce să trăiesc”, a mai declarat femeia. De integrare socială nici nu poate fi vorba, în acest caz, Mihaela urmând să îşi continuie viaţa în aceleaşi condiţii mizere, trăind de pe o zi pe alta.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here