Centrul Magnolia, sprijin pentru bătrânii singuri

998

Autorităţile locale au inaugurat oficial Centrul Magnolia – centru de servicii sociale integrat. Evenimentul a avut loc vineri, 27 iulie. Centrul Magnolia oferă servicii de asistenţă socială bătrânilor care nu au copii sau rude. Investiţia pentru realizarea acestui obiectiv se ridică la 15 miliarde lei. Primarul municipiului Târgu-Jiu a precizat că în următoarea perioadă vor mai fi inaugurate alte două centre sociale.

Centrul de servicii sociale pentru bătrâni Magnolia se află în zona Autogării Târgu-Jiu, fiind ridicat pe structura unei foste centrale de cartier. Accesând fonduri europene, autorităţile locale au reuşit să amenajeze un centru dotat şi utilat la standarde europene, care pune la dispoziţia bătrânilor rămaşi singuri servicii de cea mai înaltă calitate. Centrul Magnolia a fost inaugurat vineri, 27 iulie 2012. „Astăzi a avut loc inaugurarea centrului de servicii sociale pentru bătrâni Magnolia. Prin acest centru vom căuta să acordăm asistenţă socială şi să scoatem din marginalizare acei oameni care, la ora actuală, la nivel de municipiu nu au nici un sprijin financiar şi, ce este mai rău, nu mai au pe nimeni; nu au copii, nu au neamuri, nu au prieteni care să se mai ocupe de ei”, a menţionat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Asistenţă medicală, juridică şi psihologică pentru bătrâni
Bătrânii care vor beneficia de serviciile Centrului Magnolia vor avea la dispoziţie specialişti din diferite domenii, care le vor acorda asistenţă gratuită, fie că este vorba despre consiliere psihologică, juridică sau asistenţă medicală. „Prin acest centru social, pe lângă faptul că putem acorda asistenţă socială, medicală, consultanţă psihologică şi juridică la nivelul acestui centru social, putem să acordăm asistenţă şi la domiciliu. Prin regulamentul de organizare şi funcţionare sunt încadraţi asistenţi sociali care la solicitare se pot deplasa la domiciliu. Prin acest centru s-au creat nouă locuri de muncă, dar am insistat de-a lungul anilor să avem aşa ceva în oraş pentru că de foarte multe ori primeam telefoane de la diferite persoane din oraş pentru sprijin şi ajutor şi atunci am considerat că este necesar ca la nivel de municipiu să avem o structură care să se ocupe practic special de această categorie de persoane”, a explicat primarul Florin Cârciumaru.
Un număr mare de bătrâni a participat la inaugurarea Centrului Magnolia. Aceştia şi-au exprimat public mulţumirea faţă de autorităţile locale care se preocupă de soarta lor. Bătrânii au fost impresionaţi de dotările centrului şi de tot ceea ce li se pune la dispoziţie. Trebuie menţionat faptul că Magnolia este un centru de zi, o locaţie unde vârstnicii pot desfăşura diferite activităţi, jocuri de şah, table, dansuri şi altele; tot aici persoanele de vârsta a treia vor beneficia de asistenţă medicală, juridică şi psihologică, în mod gratuit.

Încă două centre sociale se vor inaugura anul acesta
Edilul Florin Cârciumaru a precizat că pe parcursul acestui an vor mai fi inaugurate încă două centre sociale. „La nivel de municipiu urmează să mai inaugurăm peste o lună de zile un centru social peste o lună de zile pe strada Mioriţei pentru persoane cu handicap, foarte necesar la nivelul oraşului nostru, şi probabil peste trei-patru luni vom inaugura încă un centru social pentru copii, fiind şi acesta foarte, foarte important, activitatea acestui centru îndreptându-se către acei copii ai căror părinţi sunt plecaţi pentru diferite activităţi în străinătate”, a spus primarul Florin Cârciumaru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here