Centrul de Studiu şi Prietenie Spirituală Editura Ram din Aninoasa, Gorj – Simpozion la Aninoasa

308

Cea de-a patra întâlnire a membrilor Centrului de studiu şi prietenie spirituală Editura Ram s-a desfăşurat la începutul lunii septembrie cu participarea unui număr de peste douăzeci de simpatizanţi. Organizatorii acestui important eveniment cultural au fost profesorii Constantin Gruia, Virgil Cercelaru, Emilia Mihaela Costescu şi bibliotecara comunei Aninoasa, Popa Gheorghiţa. Printre participanţi s-au numărat atât persoane din localitatea Aninoasa, cât şi din alte oraşe ale ţării: ing. Georgeta Gruia din Bucureşti, dl. Nicolae Cercelaru din Craiova, prof. Grigore Răgălie din Târgu Cărbuneşti, farmacist Gheorghiţă Adina din Târgu-Jiu, angajaţi ai primariei Aninoasa, precum şi foşti elevi ai profesorului George Dulcu. Tema simpozionului a fost Prof. duicuGeorge Dulcu – Mentorul Editurii RAM, întemeiată pe comunicările profesorului Virgil Cercelaru şi ale domnului Tudor Băloi, precum şi pe amintirile evocate de participanţii care au cunoscut activitatea de dascăl şi de om de cultură a mentorului singurei edituri din mediul rural de la acea vreme.
În cadrul simpozionului au fost prezentate trei cărţi tipărite de Editura Ram, printre care şi cartea ilustrului dascăl cu titlul “Criterium de sinteză spirituală”.
Următoarea întâlnire este programată în luna octombrie 2015 cu tema: George Dulcu – participant la Războiul de întregire a neamului, la vârsta de 12 ani.
Prof. Emilia Mihaela Costescu
Prof. Virgil Cercelaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here