Centrul de Mediere Gorj a sărbătorit un an de la înfiinţare

238
Centrul de Mediere Gorj a sărbătorit un an de când a fost înfiinţat şi a hotărât să tragă linie şi să scoată la iveală realizările obţinute. Centrul a desfăşurat de-a lungul celor 12 luni o serie de activităţi de promovare. Mediatorii gorjeni au organizat prelegeri în faţa studenţilor Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice şi ai Facultăţii de Ştiinţe Juridice ale Universităţii Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu.

De asemenea, membrii Centrului de Mediere judeţean au organizat seminarii de informare cu notarii publici, magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu, Novaci, Motru şi Târgu Cărbuneşti, avocaţii Baroului Gorj, precum şi cu secretarii şi juriştii primăriilor din judeţul Gorj.

Fiind invitaţi în numeroase emisiuni tv şi promovaţi în presă locală, mediatorii gorjeni au avut prilejul să explice cetăţenilor ce este medierea, ce presupune profesia de mediator, precum şi domeniile în care poate interveni acest reprezentant al Centrului de Mediere.
Începând cu data de 24 august a.c., Centrul de Mediere Gorj, în parteneriat cu cel din Craiova, organizează un curs de formare la Târgu Jiu pentru profesia de mediator. Cursul conţine 80 de ore şi se desfăşoară pe aprcursul a 14 zile calendaristice. Persoana care absolvă cursul dobândeşte posibilitatea de a se autoriza şi a deveni mediator cu acte în regulă. În programa cursului se regăsesc în proporţie de 30% cunoştinţe teoretice şi 70% practice, precum şi dezvoltarea unor abilităţi specifice mediatorului.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here