Centrul de Agrement Săcelu găzduieşte cea de-a treia ediţie a Taberei Naţionale “Tinerii Dansează”

335

Cea de-a treia ediţie a Taberei Naţionale “Tinerii Dansează” se va deschide luna viitoare, pe 14 august, în Centrul de Agrement Săcelu. Evenimentul se va încheia în data de 20 august, iar la acţiunile programate vor lua parte 50 de elevi/tineri din întreaga ţară.

Organizatorii ediţiei cu numărul trei a Taberei Naţionale “Tinerii Dansează” sunt Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Gorj. Unele dintre punctele de maximă atracţie în evenimentele organizate de DJST-uri şi de alte instituţii îl constituie momentele de dans. Prin dans, tinerii se exprimă, comunică, interacţionează, îşi pun în valoare aptitudinile artistice şi îşi sporesc stima de sine. Tabăra Naţională “Tinerii dansează” oferă persoanelor cu aptitudini în domeniul dansului oportunitatea de a satisface nevoia de informare despre diversele stiluri de dans, de formare în domeniul dansului, nevoia de recunoaştere şi de valorizare a aptitudinilor artistice, informare asupra reperelor şi standardelor în domeniul dansului, de integrare a dansului în educaţie, nevoia de includere. Toate formele de manifestare ale dansului urmăresc același lucru: formarea unei ţinute corecte; îmbunătăţirea supleţei şi dezvoltarea mobilităţii articulare; educarea schemei corporale, educarea simţului echilibrului; orientarea spaţio-temporală; stimularea expresivităţii corporale prin formarea capacităţii de a reda un gest, însoţit de emoţia, trăirea, atitudinea, sentimentele, starea adecvată impusă; stimularea creativităţii şi imaginaţiei prin participarea activă la realizarea compoziţiei coregrafice; educarea ritmicităţii şi muzicalităţii motrice; încurajarea comunicării cu ceilalţi, urmărindu-se astfel integrarea fiecărui individ în colectiv.
Finanţarea desfăşurării taberei naţionale este asigurată de Ministerul Tineretului şi Sportului, tinerii selectaţi urmând să suporte cheltuielile de transport. Sosirea în tabără şi cazarea se va face în data de 14 august 2017, în intervalul orar 12.00 – 17.00. Participanţii vor mai avea asupra lor, pe lângă echipament sportiv şi fişe medicale eliberate de medicul de familie sau medicul şcolii care vor conţine obligatoriu: avizul epidemiologic, vaccinările şi adeverinţa apt pentru efort fizic. Recrutarea celor 50 de participanţi se va încheia la 30 iulie, înscrierile făcându-se în baza următoarelor documente: formular tip de înscriere; copie document de identitate; diplome / certificate / adeverinţe în copie; acordul scris al părinţilor pentru elevii minori. Criteriile de eligibilitate sunt următoarele: să fie elevi cuprinşi în formele de învăţământ, în clasele V-XII inclusiv; să aibă vârsta între 10 şi 20 de ani; să fie cetăţeni români cu domiciliul în România; să fie apţi din punct de vedere medical; să aibă acordul scris al părinţilor în vederea participării la tabără, în cazul copiilor minori; să nu mai fi participat în nicio altă tabără organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului sau o direcţie din subordine în anul 2017.
Centrul de Agrement Săcelu are o capacitate de 50 de locuri/serie, în camere de cinci locuri şi grupuri sanitare proprii, televizoare racordate la cablu în fiecare cameră. Centrul dispune de bloc alimentar modern, sală de mese cu 200 de locuri, parc de joacă, terasă acoperită cu 30 de locuri, acces la internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here