Centrul Christian a organizat spectacolul „Vreau şi pot să însemn ceva”

378

Cu ocazia celebrării „Zilei europene de luptă împotriva discriminării persoanelor cu dizabilităţi”, cât şi a „Zilei Europei”, Centrul de Zi „Christian” a organizat evenimentul „Vreau şi pot să însemn ceva”.

„Vreau şi pot să însemn ceva” s-a desfăşurat în data de 7 mai 2014, începând cu orele 19:30,  în centrul municipiului Târgu-Jiu. Scopul acţiunii  a fost acela de a sensibiliza opinia publică cu privire la dreptul persoanelor cu dizabilităţi de a se bucura de şanse egale şi acela de a aduce un plus de informaţie din sfera şi perspectiva persoanei cu handicap, pentru a înlocui o prejudecată sau pentru a produce o schimbare de mentalitate. „Urmărim prin acest eveniment, să informăm opinia publică asupra înţelegerii în detaliu a nevoii integrării şi nondiscriminării persoanei cu handicap. Una dintre principalele probleme ale acestei categorii de persoane constă în senzaţia de izolare pe care o resimt acut. Prin dizabilităţile de natură fizică, afectivă sau cognitivă, această categorie socială este izolată ca efect al etichetării, atribuirii, stereotipului şi a imposibilității de a beneficia de facilitățile oferite de comunitate”, a menţionat Daniel Andrei, reprezentantul Centrului „Christian”.

Eveniment cu dublă semnificaţie
„Vreau şi pot să însemn ceva” este eveniment care a marcat atât „Ziua europeană de luptă împotriva discriminării persoanelor cu dizabilităţi” (5 Mai), cât şi „Ziua Europei” (9 Mai), în dorinţa promovării unei atitudini comprehensive asupra problemelor legate de handicap, precum şi mobilizarea comunităţii în vederea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu handicap. „Persoana cu dizabilități are nevoie să fie apreciată, să i se recunoască valoarea, să se autorecunoască și să fie recunoscută. De asemeni, poate să se aprecieze și mai mult dacă a fost înțeleasă, asumată și apreciată de membrii comunității din care face parte”, declară reprezentantul Centrului „Christian”
Evenimentul a  cuprins momente artistice de muzică și poezie susținute de membrii Centrului Christian, moment de virtuozitate realizat de cvartetul de muzică clasică format din profesorii de la Liceul de Muzica din Târgu-Jiu din cadrul orchestrei Lira Gorjului şi prezentarea unui film emoţionat cu persoanele cu dizabilităţi din cadrul Centrului de zi Christian.
Acțiunea-eveniment a fost sprijinită de Primăria Municipiului Târgu-Jiu și Consiliul Judeţean Gorj – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here