Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, la Lelești

586

Investiție pentru un mediu mai curat în comuna gorjeană Lelești. Pe fonduri europene, administrația locală va realiza un centru de colectare deșeuri cu aport voluntar. Investiția este estimată la peste 2 milioane de lei, fără TVA.

Autoritățile locale au scos deja la licitație contractul pentru înființarea și dotarea centrului de colectare destinat deșeurilor voluminoase, din construcții sau demolări. Aici vor putea fi depozitate inclusiv deșeuri din lemn, textile, baterii și anvelope uzate, mobilă, deșeuri de grădină sau de echipamente electrice și electronice.
După reciclarea selectivă, deșeurile vor fi transportate spre centre de colectare din țară, spune primarul Laurențiu Turcilă.
Valoarea totală estimată a investiției este de 2.033.618 lei, fără TVA, finanțarea fiind obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.
Până la mijlocul lunii martie, firmele interesate de proiect au termen să depună cererile sau ofertele de participare.
Terenul extravilan pe care va fi construit centrul are circa 3.000 de metri pătrați. Pe o platformă betonată vor fi amplasate containere de tip baracă și o hală. Asemenea centre vor fi construite în mai multe comune din Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here